Echtpaar Van Oudheusden-Barendrecht uit Puttershoek viert diamanten jubileum

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Wethouder Adriaan van der Wulp ging gisterenochtend langs met een mooie bos bloemen. - Foto Casper Streefkerk

Afgelopen zondag, 9 juni, was het 60 jaar geleden dat meneer J.N. van Oudheusden (85) en mevrouw A.M. van Oudheusden-Barendrecht (80) uit Puttershoek elkaar het jawoord gaven. Wethouder Adriaan van der Wulp ging gisterenochtend langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum. 


Koos is in Puttershoek aan het Weverseinde geboren. Sjanie is geboren in Ridderkerk (Rijsoord) in villa Olienoot. Zijn diensttijd zat er net op toen hij op een mooie zondagavond met de brommer naar Ridderkerk reed. Zijn vriend wist daar goed de weg, omdat hij als timmerman bij een aannemer in Ridderkerk werkte. In die tijd liep de jeugd rondjes om de Singelkerk. Ook Sjanie en haar vriendin liepen daar. Koos en Sjanie ontmoetten elkaar op de Ringdijk. Na wat gepraat en gelachen te hebben, mocht hij haar thuisbrengen en zo is het gekomen.

Na hun huwelijk hebben ze op verschillende locaties ingewoond. Via zijn toenmalige werkgever Smit Slikkerveer kregen ze in 1965 een nieuwe flat toegewezen aan de Burg. De Zeeuwstraat in Ridderkerk. Daar hebben ze tot 1970 gewoond. Toen hij van baan veranderde en bij Dupont in Dordrecht ging werken, moesten ze op zoek naar een andere woning. Het echtpaar verhuisde naar de Rustenburgstraat in Puttershoek. Daar hebben ze tot 2007 gewoond. Nu zijn ze de gelukkige bewoners van een appartement aan het Maximaplein, in het centrum van Puttershoek.

Het echtpaar heeft 4 kinderen (2 zoons en 2 dochters) en 5 kleinkinderen. Op de jongste 2 kleindochters (5 en 10 jaar) passen ze nog steeds op.

Sjanie heeft na de huishoudschool in de huishouding gewerkt. Nadat de kinderen geboren werden, bleef ze thuis om voor het gezin te zorgen. Koos ging na de ambachtsschool in Oud-Beijerland als elektromonteur bij de Suikerfabriek in Putterhoek werken. Hij deed de avond mts in Rotterdam en ging verder in de meet- en regeltechniek. Hij automatiseerde onder andere bedrijfsinstallaties bij Dupont.

Voetballen, wandelen en zingen
Als jongen was hij dol op voetballen. Hij was keeper bij VV Puttershoek en bij RVVH in Ridderkerk. Toen ze weer in Puttershoek woonden, ging hij daar op zaterdag voetballen. Toen hij in 2001 vervroegd met pensioen ging, kreeg hij meer tijd voor hobby’s. Hij heeft 12 keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen (40 kilometer). Al eerder zong hij samen met zijn vrouw in een gemengd koor. Al jaren is hij lid van het Christelijk Hoekschewaards Mannenkoor.

Vrijwilligerswerk voor de kerk en basisschool De Schelp
In de Hervormde Gemeente Puttershoek deed hij jeugdwerk, was hij jeugdouderling, ouderling en scriba. Meer dan 12 jaar heeft hij de gemeente gediend. Ook zette hij zich in als bestuurslid van de christelijke basisschool De Schelp.

Het geheim van hun goede huwelijk: “Elkaar tot een hand en voet zijn.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren