VoorWaards verheugd over verruiming zondagsopenstelling Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Fractie VoorWaards is blij dat alle winkels in de Hoeksche Waard straks elke zondag open mogen
Dinsdagavond stemde de gemeenteraad voor verruiming van de winkelopeningstijden op zondag, winkels mogen straks elke zondag open. Uitgangspunt is daarmee dat nu de winkelier zelf bepaalt of die opengaat en niet langer de gemeente. Het mag, maar het moet niet. Die keuzevrijheid is er nu. Een jarenlange discussie komt hiermee tot een einde.  

“Nu is er zondagsruimte, keuzevrijheid voor iedereen om op zondag zijn dag in te vullen zoals die dat zelf wil.” Zondagsruimte is een van de speerpunten van VoorWaards, naast bijvoorbeeld meer zeggenschap voor inwoners en een Hoeksch Theater. Bang dat het mis gaat of ‘Rotterdamse taferelen’ is VoorWaards niet: “Wij hebben vertrouwen in de inwoners, zij staan er om bekend rekening te houden met elkaar.”
Naast VoorWaards stemden de fracties van VVD, PvdA, GroenLinks, D66, CHW, BB en fractie Verburgh stemden voor. Tegen dit voorstel stemden CDA, SGP, CU en Lokalen HW. Bij de Lokalen stemde raadslid Eric van der Linden wél voor de verruiming.
Voor VoorWaards is het nog niet klaar. VoorWaards wil ook verruiming voor het organiseren van evenementen op zondag.  En winkels op bedrijventerreinen moeten eerder open kunnen, een gevoel wat breed gedeeld wordt in de raad. De verwachting is dat in het najaar de nieuwe verordening ingaat.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren