Opening van de nieuwe creatieve broedplaats Hutspot in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
De presentatieruimte van de broedplaats Hutspot in Oud-Beijerland - Foto PR

Vanuit een eigen behoefte geboren en nu werkelijkheid gemaakt. Sinds hun verhuizing naar de Hoeksche Waard in 2018, zochten initiatiefnemers Stephan de Wolf en Debbie Grijpink, beide ook eigenaar van creatief bureau Maerke, naar een inspirerende locatie om te werken. Niet verstopt in een (thuis)kantoor of afgezonderd op een industrieterrein, maar een open werkruimte in een omgeving waar het ‘leeft’. Het liefst omringd door gelijkgestemde mede-ondernemers. Deze zoektocht heeft geresulteerd in de oprichting van co-werklocatie HUTSPOT, in hartje Oud-Beijerland, die op zaterdag 6 juli 2024 officieel haar deuren opent.

In gesprekken met collega-ZZP’ers vonden Stephan en Debbie veel herkenning; het zelfstandig ondernemerschap kan eenzaam zijn. Debbie: “Natuurlijk is het heerlijk dat je in pyjama vanuit huis je bedrijf kunt runnen, maar er is ook wel het gemis van collega’s om je heen. Even ruggespraak houden, horen hoe een ander iets doet. De interesse voor een plek waar je kunt samenwerken met anderen, op de momenten die jij zelf wilt, blijkt wel degelijk aanwezig.”

“Wij vonden deze plek. In een oude boerenschuur annex werkplaats aan de Oost-Voorstraat 84A. Staand in de opening van de grote roldeur zagen wij het voor ons: hier kunnen wij creatieve denkers en doeners samenbrengen. Om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te helpen”, aldus Stephan. 

Openingsborrel
Op zaterdag 6 juli a.s. staat de deur van HUTSPOT open voor iedere geïnteresseerde. Van 15:00 – 17:00 uur ben je van harte welkom om het glas te heffen met de trotse eigenaars. Uiteraard beantwoorden zij ook graag alle vragen. Ben je erbij? Meld je aan via www.hutspot.work.
 
HUTSPOT biedt jou de ruimte
Op dit moment zijn er 8 comfortabele werkplekken beschikbaar die per dag (flexplek) of per maand (vaste plek) te huren zijn. Ook is er een lichte, open ruimte met bar voor presentaties, workshops, trainingen, creatieve sessies of fotoshoots. De standaardopstelling biedt zitplaatsen voor 12 personen, maar er is voldoende ruimte om meer gasten te ontvangen. 
 
Gratis proefwerken
Je weet pas hoe iets echt is al je het probeert. Daarom is het mogelijk om een dag gratis te komen ‘proefdraaien’. En heb je interesse in de presentatieruimte, kom dan eerst eens de sfeer te proeven. Zodat je zeker weet of het iets is voor jou. 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren