Voedselkast in Maasdam voorziet in grotere behoefte dan gedacht.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Voedselkast kerk Maasdam

De voedselkast die vorig jaar is geplaatst bij de Hervormde Kerk Maasdam wordt goed gevonden en voorziet in een grotere behoefte dan gedacht. De kerk plaatste de kast na signalen uit de buurt dat ook in Maasdam mensen steeds moeilijker rondkomen en dus soms te weinig boodschappen kunnen kopen. Onder het motto ‘Neem wat je nodig hebt, geef wat je kunt missen’ kunnen mensen elkaar anoniem helpen. Zij die boodschappen kunnen missen zetten dit in de kast en mensen die het hard nodig hebben kunnen er iets uit pakken. 


“Het is fijn om te zien dat de kast goed gevonden wordt, we merken dat de boodschappen die er in gezet worden snel weer gebruikt worden. Er wordt dus echt in een grote behoefte voorzien voor het dorp”, aldus diaken Jeroen van der Vlis. Zo’n grote behoefte dat de kast soms sneller leeg gaat dan hij aangevuld kan worden. “We roepen heel Maasdam dan ook op om af en toe wat in de kast te zetten om elkaar zo te helpen. Al is het maar een pak spaghetti, een pak luiers of een blik soep. Attendeer familie, vrienden en buren ook eens op de kast. Als iedereen een kleine boodschap bijdraagt dan zijn veel mensen daar enorm mee geholpen”,

De voedselkast staat onder het afdakje bij het Ontmoetingscentrum naast de kerk aan de Raadhuisstraat in Maasdam. Bijna alle soorten boodschappen kunnen in de kast gezet worden, behalve dingen die gekoeld moeten zijn zoals zuivel, verse groente en zelf bereid eten.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren