VoorWaards onaangenaam verrast door sluiting CreActief en wil opheldering

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Muurschildering van kunstenaar Arne van der Ree die ook met zijn atelier gevestigd is in het voormalige schoolgebouw
VoorWaards Hoeksche Waard is onaangenaam door het besluit van het college om een streep te zetten door het succesvolle en breed gewaarde CreActief in Oud-Beijerland. Wat VoorWaards al vreesde in maart van dit jaar lijkt nu waarheid te worden: tientallen aanbieders van cultuur dreigen opnieuw dakloos te worden. “Wij zijn onaangenaam verrast door het besluit en de manier van communiceren. Huurders zijn totaal verrast en hebben geen perspectief. Wij willen snel opheldering van het college”, zegt fractievoorzitter Maurice Pahladsingh.

Het voormalig Actief College aan de Koninginneweg te Oud-Beijerland wordt sinds enkele jaren bewoond door huurders uit de culturele en creatieve sector, die het in een mum van tijd hebben gemaakt tot een creatieve broedplaats die door inwoners van de Hoeksche Waard goed wordt gewaardeerd. De open dagen zijn een groot succes gebleken. “CreActief voorziet in een behoefte en is een begrip geworden voor cultuurliefhebbers in en om de Hoeksche waard. Het college brengt dit met een pennenstreek om zeep zonder een deugdelijk perspectief voor de huurders. Een harde klap voor de culturele sector die al zo kwetsbaar is”
VoorWaards zal dinsdag 2 juli het college vragen om opheldering. Huurders zeggen niet vooraf te zijn geïnformeerd en dat er toezeggingen zijn gedaan. Ook wil VoorWaards weten welke gedachten het college heeft over het herhuisvesten van de huurders en wat de mogelijkheden zijn om het besluit op te schorten. “Wat ons betreft is het nog lang niet zover dat we meegaan in dit besluit.” VoorWaards pleit al jaren voor meer geld voor de culturele sector en een theater.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren