Nacht van de nachtvlinders op 5 juli in de tuin van NBC Klein Profijt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto HWL
Op de avond van vrijdag 5 juli gaat de vlinder- en libellenwerkgroep van HWL  nachtvlinders tellen. Het is namelijk de Nationale Nachtvlindernacht, een initiatief van de Vlinderstichting,  Gestart wordt na de zonsondergang, die wordt verwacht omstreeks 22.00 uur. Plaats van handeling: de tuin achter NBC Klein Profijt, Zalmpad 11, Oud-Beijerland. Vorige jaren bleek dit ook een zeer geschikte locatie te zijn waar veel soorten werden geteld.

Benieuwd hoe ze dit doen?
De werkgroep lokt nachtvlinders door middel van het smeren van stroop op de bomen en een lichtscherm met UV-lamp. Sommige soorten komen namelijk op licht af en andere op de zoetigheid, zo trekken we een verscheidenheid aan soorten aan! De leden van de werkgroep kunnen precies vertellen om welke nachtvlinders het gaat, hoe zeldzaam ze zijn, hoe ze leven, etc.
Wist je dat:
  • Nachtvlinders vaak minder opvallend gekleurd zijn, maar er ook hele felgekleurde nachtvlinders bestaan? Pak je kans om de kleuren te komen bewonderen en tel mee!
  • Er ruim 2400 verschillende soorten in Nederland bestaan?!
Deelname (voor jong en oud!) is gratis en aanmelding is niet nodig.
NB: Bij regen gaat het niet door!
Neem een zaklamp en eventueel warme kleding mee.
Wil je meer weten over de werkgroep vlinders en libellen van HWL? klik hier

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren