Plein aan Atalanta in ’s-Gravendeel genomineerd voor Steenbreektrofee

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Arie Kievit

Precies een jaar geleden, op 1 juli, is het vernieuwde, watervriendelijke en prachtig vergroende plein aan de Atalanta in ’s-Gravendeel feestelijk in gebruik genomen. Vandaag maken we graag bekend dat dit vergroeningsproject is genomineerd voor de landelijke Steenbreektrofee. Stichting Steenbreek reikt deze trofee uit aan bijzondere projecten, die verstening tegengaan met een combinatie van groen en water. Het doel is om anderen te inspireren.

Uit 23 inzendingen heeft de jury 6 projecten genomineerd waaronder ‘Atalantaplein’. Samen met 2 andere genomineerden maken we op 10 oktober tijdens de Nationale Groendag kans op de trofee in de categorie Professionals.

Meer informatie

Twee bewoners van de Atalanta kwamen met het groene plan voor het eerst zo grijze, versteende plein. In samenwerking met hen, de buurt en de gemeente is het plein ontworpen en aangelegd. Hierbij is ook rekening gehouden met extreem weer, zoals veel regen in korte tijd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren