Nieuwe coalitie gemeente Hoeksche Waard: CDA, Lokalen HW , SGP, ChristenUnie, D66

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het gemeentehuis van de gemeente Hoeksche Waard - Foto PR
De Hoeksche Waard krijgt weer een meerderheidscoalitie. De huidige coalitiepartijen CDA, Lokalen Hoeksche Waard en SGP hebben de formatiegesprekken met ChristenUnie en D66 onder leiding van formateur Jan Luteijn met een positief resultaat afgerond. Vorige maand stapte VVD uit de coalitie, waardoor de overgebleven partijen geen meerderheid meer hadden in de gemeenteraad.

Formateur Luteijn: “Ik kijk terug op een vlot en constructief proces. Met de partijen hebben we goede, inhoudelijke gesprekken gevoerd. Dat heeft geleid tot een meerderheidscoalitie van vijf partijen. Ik dank de coalitiepartijen voor het in mij gestelde vertrouwen.”
Hoofdlijnenakkoord aangepast en aangevuld
Het Hoofdlijnenakkoord Samen doordacht doen uit 2022 blijft de basis van de nieuwe samenwerking van de 5 partijen. De partijen hebben gewerkt aan een aanvulling op het Hoofdlijnenakkoord met de titel Samen doordacht verder. ChristenUnie en D66 zullen beide met een wethouder vertegenwoordigd zijn in het college.
Speciale raadsvergadering beëdiging beoogd wethouders
De beëdiging van de beoogde wethouders van ChristenUnie en D66 is gepland op donderdag 11 juli tijdens een speciale raadsvergadering, die ook online live te volgen is via de webpagina van de gemeenteraad. Tijdens deze vergadering wordt het doorlopen formatieproces en de aanvulling op het hoofdlijnenakkoord toegelicht.
Wethouders worden eerst nog gescreend
De wethouders die officieel nog bekend gemaakt moeten worden  moeten voor die tijd nog worden gescreend mogelijke namen die rondgaan is Huibert Steen voor de Christen Unie en Miranda den Tuinder voor D66.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren