Bloemen en bonbons voor 100-jarige mevrouw Notenboom-Kruithof uit Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Jeffrey Groeneweg (QPhoto).

Mevrouw P. Notenboom-Kruithof is op 27 juli 100 jaar geworden. Locoburgemeester Adriaan van der Wulp ging vanochtend bij haar op bezoek. Voor deze bijzondere verjaardag had de locoburgemeester een mooie bos bloemen en een doosje bonbons meegenomen. Namens het gemeentebestuur feliciteerde hij haar hartelijk met het bereiken van deze hoge leeftijd.  

Mevrouw is geboren aan de Oudedijk in Strijen. Haar vader was een boer. Hoewel ze graag had willen doorleren, moest ze al op jonge leeftijd meehelpen met melken en koeien wachten aan de dijk. Voordat ze trouwde, werkte ze in de huishouding.

In 1949 trouwde ze en verhuisde het echtpaar naar Klaaswaal. Later woonden ze in Alphen aan den Rijn, omdat haar man leraar werd aan de lts. Het gezin woonde ook korte tijd in Den Haag. In 1968 keerden ze terug naar Strijen. Het echtpaar kreeg 8 kinderen, waarvan er 2 zijn overleden. Mevrouw heeft 14 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen. Haar man overleed in 2006.

 

Zingen in Strijens Christelijk Gemengd Koor 

Haar hobby was zingen in het Strijens Christelijk Gemengd koor. Dat heeft ze tot op hoge leeftijd gedaan. Thuis breidde ze sokken (van geitenwol, voor in de klompen) voor haar man en zoon, terwijl ze naar ‘The Bold and the Beautiful’ op de tv keek. Helaas kan dat nu niet meer door haar slechte ogen.

 

Dol op Vlieland
Haar favoriete vakantiebestemming was Vlieland. Ze ging er meer dan 50 keer naartoe, zelfs toen ze 97 jaar oud was. Ze bezocht ook 5 keer Canada, om familie te zien.

 

Steun van het geloof
Ondanks verdrietige tijden blijft ze positief en heeft ze veel humor. Ze houdt van grapjes en dolletjes. Haar geloof heeft haar veel steun gegeven. Tot enkele jaren geleden ging ze elke zondag naar de kerk in buurtschap Cillaarshoek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren