Lions golfen €18.000 bijeen voor Yulius

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Op vrijdag 30 augustus organiseerden de Lionsclubs Hoeksche Waard, Moerdijk, Schiedam en IJsselmonde weer hun jaarlijkse gezamenlijke golftoernooi voor het goede doel. Dit jaar is de opbrengst voor Yulius, een instelling voor onder meer kinder- en jeugdpsychiatrie. Met de opbrengst worden materialen aangeschaft voor YulFun, het activiteitencentrum van Yulius in Barendrecht. Het toernooi werd gehouden op de prachtige 18-holes baan van Landgoed Golfclub Cromstrijen in Numansdorp. In totaal kwamen ruim 100 golfers in actie voor het goede doel. Aan het slot van dit geslaagde evenement overhandigde Co van Hengel, president Lionsclub IJsselmonde, een symbolische cheque met het prachtige bedrag van €18.000 namens de vier organiserende Lionsclubs aan Ditte van Vliet, algemeen directeur kinder- en jeugdpsychiatrie bij Yulius, en een aantal direct bij Yulfun betrokken collega’s.

Nieuwe 3d-printer en meer voor Yulfun

Yulfun is een onderdeel van Yulius en heeft voor de kinderen, jongeren en jongvolwassenen op de Boerhaavelaan in Barendrecht een activiteitencentrum waar creatieve activiteiten worden georganiseerd. Het doel van YulFun is om ontspanning te geven, even niet denken aan wat er niet goed gaat, maar juist bezig zijn met iets leuks of moois te maken. Hiervoor is het wenselijk om te beschikken over onder andere een 3d-printer, een 3d-snijder en andere hulpmiddelen. “Wij worden blij als we zien dat kinderen en jongeren trots zijn op zichzelf door wat ze hebben gemaakt bij Yulfun. Dit stukje ontspanning kan heel belangrijk zijn voor kinderen die in behandeling zijn voor hun psychiatrische problematiek bij Yulius. Samen maken zij het verschil”, aldus Ditte van Vliet.

Dank is verschuldigd aan Golfclub Cromstrijen voor het onder gunstige voorwaarden beschikbaar stellen van de prachtige accommodatie, en aan de vele deelnemers, vrijwilligers en sponsoren die het toernooi ook dit jaar weer mogelijk maakten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren