Benauwde overwinning voor SV Heinenoord op SV DONK

5 Min Read

Heinenoord begon, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen ARC, met een andere opstelling aan haar tweede bekerwedstrijd. Davy Kaptein, Samed Dag, Joshua Brecht, Yesir Sewgobind en Mischa Bal werden vervangen door Dejan De Feiter, Enrico Eldenhorst, Austen Zwaal, Appie Kaba en doelman Stephen de Waard. De laatstgenoemden maakten hun debuut in het vlaggenschip en kwamen respectievelijk over van RVVH en competitiegenoot NSVV.

Waar Heinenoord tegen ARC, op de eerste tien minuten na, het goed voor elkaar had, verliep de wedstrijd tegen SV DONK rommelig aan beide kanten. Mogelijk kwam dit door het warme weer en de vroege, noodzakelijke wissel van aanvoerder Toine van den Berg. Zijn vervanger was Roko Palada, die eveneens zijn officiële debuut maakte in Noord 1.

Voor de neutrale toeschouwers was het een vermakelijke wedstrijd, want door slordige passes van beide ploegen werden de aanvallers gemakkelijk in stelling gebracht. Het was aan de keepers, Bas van der Eem van SV DONK en Stephen de Waard van Heinenoord, en aan grensrechter Wesley van Wijk van SV DONK te danken dat de wedstrijd lange tijd op 0-0 bleef. SV DONK creëerde minstens vier honderd procent kansen, terwijl Heinenoord eveneens vier grote kansen kreeg, waarvan twee niet te missen waren. Daarnaast waren er twee zeer discutabele buitenspelmomenten, waarbij grensrechter Van Wijk zijn vlag omhoog stak, terwijl de aanvallers volgens veel toeschouwers nog ruim onside stonden.

Door het warme weer en enkele blessures moesten beide ploegen meerdere frisse spelers inbrengen. De van SHO overgekomen Danny Kanter maakte zijn debuut bij Heinenoord door in de rust Dejan De Feiter te vervangen. Vlak na rust was er opnieuw een noodgedwongen wissel nodig toen Ramy Salem met een liesblessure uitviel en werd vervangen door Nickelson.

Heinenoord had het in de tweede helft verdedigend iets beter georganiseerd, maar creëerde weinig kansen tot het openingsdoelpunt. Het venijn zat echter in de staart van de wedstrijd. In de 72e minuut, na een slim genomen corner van Sanzio Dieterich, was het Marlon Slabbekoorn die met links de score opende.

Daarna moest SV DONK aanvallen, wat zorgde voor meer ruimte voor Heinenoord. De ingevallen Ivan dos Santos had zijn debuut moeten bekronen met een doelpunt na een fraaie actie en assist van Marlon, maar hij miste. Kort daarna kreeg SV DONK-aanvaller Nadir Ben Hadou tweemaal geel voor praten, waardoor hij van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Patrick Borsboom, die de wedstrijd verder uitstekend leidde.

Heinenoord kreeg vervolgens meerdere grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Sanzio, Nickelson, Marlon en Enrico slaagden er echter niet in om de bal achter Van der Eem te krijgen, en vanaf de 85e minuut werd het nog spannend voor Heinenoord, nadat Roko Palada aan de noodrem moest trekken en met rood van het veld werd gestuurd. Mede door goed keeperswerk van Stephen de Waard won Heinenoord uiteindelijk verdiend, maar het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal.

Volgende week speelt Heinenoord uit op gras tegen Binnenmaas. Binnenmaas staat nog op nul punten na een 1-0 verlies tegen ARC en is vastberaden om zich te revancheren. Binnenmaas heeft bovendien niet veel nodig om zich op te laden voor de confrontatie met Heinenoord, dus het wordt zeker geen makkelijke klus voor onze ploeg, die nog revanche wil nemen voor het verlies twee jaar geleden in de competitie. Toen haakte Heinenoord door dat verlies af in de titelstrijd. Naast eergevoel staat voor beide ploegen ook de volgende bekerronde op het spel. Ondanks dat Binnenmaas op nul punten staat, kan het met een overwinning op Heinenoord en een zege van ARC op SV DONK alsnog doorgaan met drie punten. Het belooft dus een spannend middagje te worden op Sportpark de Lange Weide.