Binnenmaas verliest weer

Op een zonovergoten sportpark “de Lange Weide” is vanmiddag de 2e speelronde voor de KNVB beker gespeeld tussen FC Binnenmaas en ARC uit Alphen aan de Rijn, de ploeg die vorig seizoen uit de 4e divisie degradeerde en, gezien de versterkingen en de ambitieuze nieuwe trainer, dit jaar als hoofddoel heeft gesteld om direct terug te promoveren naar het divisie niveau.

De eerste helft was echter weinig van het klasse verschil te merken en voor de neutrale toeschouwer was niet te onderscheiden wie vorig jaar 3e klasse of 4e divisie speelde, indirect een compliment aan de technische staf en spelers van FC Binnenmaas.

Al in de 3e minuut een harde inspeelbal van Divano Hoks op spits Daan Leggedoor die de bal direct “laat vallen” op een middenvelder van FCB die meteen diep speelt op de wegsprintende Rik Schouten die daarna met een mooie kap om de verdediger van ARC één op één komt tegenover keeper Jesper Hegie maar die voorkomt met een katachtige redding een vroege voorsprong voor de thuisclub. FC Binnenmaas, vandaag met een “open rechterkant”, komt daar verschillende keren dreigend door en geeft de verdediging van ARC handen vol werk. In de 20e minuut een mooie combinatie van FC Binnenmaas van achteruit over de linkerkant waarna de vandaag in de basis startende Cem Okay spits Daan Leggedoor de diepte in stuurt, maar zijn schot mist helaas kracht om de keeper te verrassen. Halverwege de eerste helft, na de drinkpauze, nog steeds een fel jagend FC Binnenmaas dat het ARC heel lastig maakt door op de juiste momenten, met veel energie, er uit te komen maar helaas lukt het net niet om doeltreffend te zijn.  En ARC dan? In de 45e minuut de eerste echte kans maar die wordt door keeper Thijs Botterhuis vakkundig over zijn doel getikt. Direct daarna fluit de scheidsrechter, die te veel opvallend aanwezig was om pietluttigheden en, waarschijnlijk bevangen door het warme weer, het spel van een veel te grote afstand moest volgen, voor het rustsignaal.

De 2e helft start van beide zijden voorzichtig maar in de 55e minuut een snoeiharde steekbal van Rik Schouten op Daan Leggedoor die de bal op een haar na mist om echt gevaarlijk te worden. Direct aansluitend een gevaarlijke counter van ARC maar Thijs Botterhuis voorkomt met een redding erger onheil. ARC wordt en is in de 2e helft duidelijk sterker en in de 58e minuut valt dan ook de 0-1 na een voorzet vanaf de rechterzijde die de ingevallen Matt Veerhuis, volledig vrij staand, kan intikken. Na 62 minuten komen Junior van Esch en Stijn Remmers voor de moegestreden Cem Okay en Kris van Efferen in het veld om het tij te doen keren. Daarna volgen twee uitgespeelde kansen voor ARC maar beide keren voorkomt Finn van der Bom, met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt voor ARC. Het laatste kwartier speelde FC Binnenmaas alles of niets, met Michael Mathilda voor de leeg gespeelde Jannick van der Laan, en verdediger Martijn Terlouw erbij als extra spits. Er komen zowaar nog meerdere kansen om te scoren maar pech en miscommunicatie staan de gelijkmaker in de weg.

Al met al een leuke en sportieve wedstrijd die voor beide trainers voldoende punten geven om op voort te borduren of juist aan te werken.