NSVV houdt een punt over aan de reis naar Wassenaar

NSVV speelde zaterdag de 2e wedstrijd in de bekerronde. Tegenstander was SVC ’08 uit Wassenaar, dat uitkomt in de 2e klasse.

SVC ’08  was vanaf het eerste fluitsignaal veel feller in de duels als NSVV en daar is eigenlijk in het vervolg van de wedstrijd niet veel in veranderd. In de 3e minuut ontsnapte NSVV aan een tegentreffer. Vervolgens lukte het NSVV maar niet om tot goed combinatievoetbal te komen. De spelers van SVC’08 zaten er constant bovenop en behielden zodoende steeds het overwicht.  Een geluk daarbij was dat ze verder nauwelijks kansen creëerden. Vlak voor het rustsignaal leek het erop dat de spelers van SVC’08 er een beetje doorheen zaten en kreeg NSVV zowaar een aantal mogelijkheden. Een vrije trap die de keeper net over het doel werkte. Een knappe individuele actie van Cerezo Drenthe die op de lat uiteen spatte en een vrije trap van net buiten de zestien van Peter Jan Cazander die de keeper er net uit wist te tikken. In de extra tijd van de eerste helft was het, tegen de verhouding in, toch raak voor NSVV. Een aanval over rechts begon bij Sven Moerland, die vervolgens Boyd van Andel in de diepte aanspeelde. Boyd zette de bal vanaf de achterlijn strak voor doel, waar Davy Snijders voor zijn tegenstander kwam en de bal hard in de touwen joeg. 0 – 1 was daarmee gelijk de ruststand.

De tweede helft leverde het zelfde spelbeeld op als voor rust. Een fel SVC’08 en NSVV die maar niet aan voetballen toekwam. In de 61e minuut meende de warrig leidende scheidsrechter een overtreding te zien in een, in onze ogen correct, sliding op de bal van Peter Jan Cazander. De toegekende strafschop werd feilloos ingeschoten. Daarmee stond de eindstand van 1 – 1 op het bord. De rest van de tweede helft bleef SVC’08 de bovenliggende partij, maar kwam ook niet meer tot scoren.

Al met al een matig optreden van NSVV dat, ondanks de zeer dubieuze strafschop, tevreden mag zijn met een punt.In het andere bekerduel in onze poule speelde HVV met 2-2 gelijk tegen Zuidland.

Volgende week staat de derde en laatste poulewedstrijd op het programma, thuis tegen Zuidland.