‘s-Gravendeel wint tegen Dilettant

’s-Gravendeel heeft op overtuigende wijze de tweede bekerwedstrijd gewonnen. Het  in de vierde klasse B uitkomende Dilettant werd met 5-0 opzij gezet.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de op 18 juni overleden verzorger Bert van Waardenburg zocht ’s-Gravendeel meteen de aanval op, die een hoekschop opleverde. Robbie van de Weg kopte richting doel, de bal werd van de lijn gehaald, maar de rebound kon niet in het doel gewerkt worden. Er was nog geen minuut gespeeld.Hierna na een wat aftastend begin ook een mogelijkheid voor Dilettant. Jimmy Koning kon vrij doorlopen op doelman Jimmy Waasdorp, maar de ’s-Gravendeeldoelman kon knap redden.

Hierna was het toch ’s-Gravendeel wat de klok sloeg. Een kopbal van Dejan Bislimi miste wat kracht zodat de bal vrij eenvoudig in de handen van doelman Ian Hendriks verdween.Minuut vijfentwintig liep toen ’s-Gravendeel voor de eerste maal scoorde via Ryan Aarnoudse, die werd bediend door Koen Colijn.De 2-0 viel drie minuten later. Dustin Zomerhuis kon in een één tegen één situatie doelman Hendriks niet passeren, de terugspringende bal was een prooi voor Dejan Bislimi.Kort hierna kon Bislimi vrij doorlopen op de Dilettantdoelman, maar die kon redding brengen.Dustin Zomerhuis was voor de rust nu zelf wel trefzeker. Levi Vugts wist een kopduel te winnen, waarna Zomerhuis kon doorlopen met de bal die hij tegen het net werkte.Heel even een slippertje van doelman Jimmy Waasdorp in de vijfendertigste minuut, het leverde voor Dilettant geen doelpunt op. Vlak voor het rustsignaal nog een fraaie lob van Koen Colijn, de bal verdween over het doel.

Na de kantwisseling was ’s-Gravendeel weer de ploeg met het meeste balbezit. Het leverde al na vijf minuten een doelpunt op. Met een crosspass wist aanvoerder Luc Rozendaal aan de rechterflank Daan van Son te bereiken, die de bal direct voorgaf. Dejan Bislmini rondde hierna knap af, 4-0.

Doelman Jimmy Waasdorp kwam wederom in een één tegen één situatie als winnaar uit de bus. Nu was het Mike Kootkar die uit een spaarzame aanval de eer voor Dilettant wilde redden.

Er waren vijfenzestig minuten gespeeld toen spits Levi Vugts na een voorzet van Perrie Huisman met het hoofd de 5-0 eindstand aantekende. Hierna ging het tempo drastisch omlaag, mede gedragen door de hitte werden hierna door beide ploegen weinig kansen gecreëerd. Waarna arbiter Kleinkramer het na precies negentig het ook wel welletjes vond.

Volgende week valt de beslissing wie doorgaat naar de knock-out fase van de KNVB beker. ’s-Gra-vendeel moet naar Ridderkerk voor de wedstrijd tegen sv Bolnes. Met vier punten staan zij op plek twee. Aanvang aan de Kievitsweg is 14.30 uur.