Heinenoord bekert verder na eenvoudige overwinning op Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
Foto SV Heinenoord

De opdracht was duidelijk voor Heinenoord: minimaal één keer scoren en niet verliezen om door te gaan in de beker. Het beloofde echter geen gemakkelijke opgave te worden op Sportpark De Lange Weide, waar Binnenmaas altijd een lastige tegenstander is, zeker in deze Hoeksche Waardse derby. Binnenmaas stond weliswaar op nul punten en was uitgeschakeld voor de beker, maar ze waren vastberaden om zich te revancheren. De Noord, zoals Heinenoord liefkozend wordt genoemd, had genoeg aan een gelijkspel van minimaal 1-1 om door te gaan naar de volgende ronde, maar wilde meer.


Sterk begin van Heinenoord

Heinenoord begon sterk aan de wedstrijd en zette Binnenmaas vanaf het eerste fluitsignaal vast, onder aanvoering van de man of the match Enrico Elderhorst. De ploeg van trainer Ivan Divkovic had het overwicht en wist het spel van Binnenmaas voortdurend te ontregelen. Toch ontbrak telkens net de laatste pass om Binnenmaas echt pijn te doen. Maar toch was het al in de 7e minuut raak toen een prachtige aanval werd opgezet. Marlon Slabbekoorn speelde de bal naar Enrico Elderhorst, die op zijn beurt op Bergkampiaanse wijze Sanzio Dieterich vrij voor de keeper zette. Sanzio twijfelde niet en schoof de bal met zijn linker onder doelman Thijs Botterhuis: 1-0 voor Heinenoord.

Na de openingstreffer bleef Heinenoord de bovenliggende partij. Kansen volgden elkaar in rap tempo op, maar zowel Davy Kaptein, Marlon Slabbekoorn als Nickelson Josepha slaagden er niet in om de marge te vergroten. Ballen gingen net naast of werden over gekeken door Botterhuis, en de ruststand bleef daardoor steken op 1-0.

Concurrentie binnen de selectie zichtbaar

Met een brede selectie, waarin de concurrentie groot is en de kwaliteit van de spelers onderling weinig scheelt, koos trainer Divkovic ervoor om in de rust enkele wissels door te voeren. Donny Sanchez Navajas en Dejan De Feiter kwamen in het veld voor Austen Zwaal en Nickelson Josepha, wat zorgde voor nieuwe energie.

Heinenoord schoot na de pauze opnieuw fel uit de startblokken. In de 54e minuut namen Samet Dag en Marlon een slimme vrije trap. Marlon dribbelde langs twee tegenstanders en zag Davy Kaptein vrij bij de tweede paal staan. Met een strakke voorzet bereikte hij Davy, die zonder aarzelen de bal hard tegen de touwen schoot: 2-0 voor Heinenoord.

Binnenmaas komt terug, maar Heinenoord houdt stand

Op dat moment leek er geen vuiltje aan de lucht voor Heinenoord, maar Binnenmaas gaf zich nog niet gewonnen. Binnenmaas ging meer risico nemen door met drie centrumspitsen te spelen. De invaller Daan Leggedoor zorgde samen met Junior de Esch voor veel dreiging. Beide heren kregen een honderd procent kans, maar liet deze onbenut.

Heinenoord kreeg opnieuw enkele uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de eindpass liet telkens te wensen over. Toch bleef de ploeg in de slotfase overeind, ondanks de druk van Binnenmaas.

De beslissing valt in de laatste minuten

In de 83e minuut probeerde Binnenmaas-verdediger Divano Hoks de doelman van Heinenoord vanaf de middenlijn te verrassen, maar Angelo Spanjaart stond paraat en plukte de bal uit de kruising. Hij zette vervolgens snel een tegenaanval op, waarbij de bal via de debuterende Justen Lemmob prachtig diep werd gespeeld op Marlon Slabbekoorn. Marlon anticipeerde goed op een fout van de Binnenmaas-verdediger en gunde de bal aan Danny Kanters, die de 3-0 eenvoudig binnenschoot. Daarmee was de wedstrijd beslist en was Heinenoord verzekerd van een plek in de volgende ronde van de beker.

Vooruitblik: Start competitie tegen Sparta Amateurs

Heinenoord kan met een goed gevoel terugkijken op de bekerfase en begint volgende week aan de competitie met een uitwedstrijd tegen de oude bekende Sparta Amateurs op sportpark Nieuw Terbregge. Beide ploegen kenden een sterke voorbereiding en willen zich in de eerste competitiewedstrijd meteen bewijzen. Het belooft een interessante ontmoeting te worden, waarbij de ploegen willen weten waar ze staan aan het begin van het seizoen.

Eindstand:
Binnenmaas 0 – 3 Heinenoord
Doelpuntenmakers:

• 7′ Sanzio Dieterich (assist Enrico Elderhorst)

• 54′ Davy Kaptein (assist Marlon Slabbekoorn)

• 83′ Danny Kanters (assist Marlon Slabbekoorn)

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren