Numansdorper Olav Kooij pakt zilveren medaille op Europees kampioenschap

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Visma Lease a Bike

Olav Kooij heeft voor het tweede jaar op rij een medaille gepakt op de Europese kampioenschappen. In Hasselt werd de 22-jarige uit Numansdorp nipt geklopt door Tim Merlier in de massasprint.

Het peloton vertrok in Heusden-Zolder voor 220 kilometers richting Hasselt, waar er enkele vrijwel vlakke lokale ronden op het programma stonden. Kooij, Mick van Dijke, Edoardo Affini en titelverdediger Christophe Laporte waren de vier Team Visma | Lease a Bike-renners aan de start. Het kampioenschap kende een snelle openingsfase. Een nerveus peloton gaf enkele vroege vluchters weinig ruimte, waarna het snel opnieuw tot een samensmelting kwam.  

Op iets meer dan vijftig kilometer van de streep reageerde Laporte op een versnelling van schaduwfavorieten Mads Pedersen en Mathieu van der Poel. Samen met drie anderen vormden ze de kopgroep. Veel voorsprong kreeg het zestal niet. In het peloton voerde de Italiaanse selectie de controle uit in dienst van sprinter Jonathan Milan. Onder anderen een indrukwekkende Affini bracht het peloton terug. De verwachte massasprint kwam er.  

In die spurt moest Kooij van ver zijn versnelling inzetten. De jonge Nederlander leek de Merlier nog te remonteren, maar hij strandde uiteindelijk op enkele centimeters van de zege. Vorig jaar eindigde Kooij derde op het EK. Vandaag moest hij vrede nemen met een zilveren medaille. Titelverdediger Laporte eindigde negende.

“ONTGOOCHELING VOERT DE BOVENHAND”

OLAV KOOIJ

“Kort na de aankomst voert vooral de ontgoocheling de bovenhand”, reageert Kooij. “We reden een prima wedstrijd. We zaten waar we moesten zitten. Telkens wanneer er een aanval werd geplaatst, reageerden we snel. Alleen pakten we de sprint iets anders aan, waardoor ik helaas iets te ver zat om de sprint te beginnen. Ik had erg goede benen, maar helaas kwam ik net tekort om de titel te grijpen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren