Body Stress Release Hoeksche Waard is nu gevestigd in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

Sinds november 2022 biedt Body Stress Release Hoeksche Waard een unieke manier om je lichaam diep te laten ontspannen en spierspanning te verminderen. Voorheen zat de praktijk in Numansdorp, maar sinds kort kun je voor deze behandelingen terecht in een gezondheidscentrum in Puttershoek. Behandelaar Silvia Visser-de Vries is vier dagen per week in de praktijk aanwezig, en zij wordt één dag per week ondersteund door Denise van Beers, die zelf een Body Stress Release-praktijk in Rotterdam runt. Samen helpen zij inwoners van de Hoeksche Waard om op een natuurlijke manier van hun spierspanning af te komen.

Wat is Body Stress Release (BSR)?
BSR is een zachte, maar effectieve techniek die gericht is op het verminderen van spierspanning en het ontlasten van het zenuwstelsel. Door de spanning in het lichaam te verminderen, krijgt het zelfherstellend vermogen van het lichaam de kans om optimaal te functioneren. Dit zorgt voor verlichting bij veelvoorkomende klachten zoals nek- en rugpijn, maar ook bij stressgerelateerde problemen zoals burn-out en overprikkeling, of een combinatie van  beide, zoals fibromyalgie. Omdat de techniek mild is, is het geschikt voor iedereen, van jong tot oud, en zowel voor mensen met als zonder specifieke klachten.

Silvia ziet veel mensen in de praktijk die al verschillende therapieën hebben geprobeerd, vaak zware medicatie gebruiken en soms zelfs al op de wachtlijst staan voor een operatie. “Het is zo mooi om mensen te zien opknappen nadat ze vaak jaren hebben getobd met hun gezondheid. Dat ik nu zelf dit vak mag uitoefenen nadat het mij zo geholpen heeft is echt elke dag een cadeautje”

Een proces

“Het is wel belangrijk dat mensen zich realiseren dan Body Stress Release geen quick fix is. Bij BSR wordt een proces op gang gebracht van het loslaten van spierspanning, waardoor het zelfhelend vermogen wordt vergroot. Het herstel moet dus eerst op gang komen, en dat kan per persoon en situatie verschillen. De veranderingen zijn soms subtiel. Iemand kan bijvoorbeeld bij ons komen met een zere rug, en de eerste weken nog helemaal geen verbetering merken in de rug. Maar die persoon blijkt dan wel veel beter te slapen, een betere stoelgang te hebben, en geen tintelende voeten meer. Dan weten we dat we samen op de goede weg zitten. Want we doen het samen; ik maak spierspanning los en geef adviezen, maar uiteindelijk geneest het lichaam zichzelf. Iedereen heeft dat unieke zelfherstellend vermogen, maar bij veel mensen werkt het niet meer optimaal, bijvoorbeeld door vastgezette spierspanning.”

Het bijzondere aan Body Stress Release is dus dat het zich niet richt op een specifieke aandoening, maar op het verbeteren van de algehele gezondheid door spanning in het lichaam te verlichten. Silvia: “Toen ik zelf voor het eerst met BSR in aanraking kwam, was ik sceptisch. Op de landelijke website zag ik een lange lijst met klachten waarvoor BSR zou kunnen helpen, en ik dacht ‘jaja, het zal wel.’ Maar nu zie ik met eigen ogen hoeveel mensen baat hebben bij de behandelingen.”

Hoe verloopt een BSR-behandeling?
Silvia en Denise nemen ruim de tijd om te luisteren, en alle klachten in kaart te brengen. Silvia: “Heel vaak blijkt er veel meer te spelen dan alleen die zere rug. Wij kijken ook naar de  belasting in het leven van de client. Spelen er veel stressvolle dingen, of heeft de client in het verleden veel meegemaakt? Welke operaties en ongevallen heeft de cliënt gehad? Door alle klachten in kaart te brengen en te kijken naar oorzaken en situaties, kunnen we alles met elkaar in verband brengen en ook adviezen meegeven over lifestyle, zodat de spierspanning en dus de klachten zo lang mogelijk weg bijven”.

Tijdens de behandeling blijft de client volledig gekleed, en de practitioner werkt met lichte aanrakingen op specifieke punten van het lichaam om de opgebouwde spanning los te maken. Deze techniek is ontworpen om het lichaam te kalmeren, zonder extra pijn te veroorzaken, wat het zeer geschikt maakt voor mensen met pijnklachten.

Voor wie is Body Stress Release geschikt?
BSR is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Of je nu specifieke klachten hebt, zoals hoofdpijn of fibromyalgie, of gewoon behoefte hebt aan diepe ontspanning en een beter gevoel van welzijn, BSR kan helpen omdat het zich richt op het zelf herstellend vermogen en dus het lichaam als geheel, niet op de specifieke klacht. De behandelingen richten zich niet alleen op fysieke klachten, maar bevorderen ook mentale rust door de balans in het lichaam te herstellen.

Plan een vrijblijvende intake
Nieuwsgierig of Body Stress Release iets voor jou kan betekenen? Bij Body Stress Release Hoeksche Waard kun je altijd een vrijblijvende telefonische intake plannen. Tijdens dit gesprek kun je jouw persoonlijke situatie en klachten bespreken, en kijken Silvia en Denise samen met jou wat BSR voor jouw gezondheid kan betekenen.

Kijk voor meer informatie op lwww.bsrhoekschewaard.nl

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren