FC Binnenmaas verliest met 4 – 1 van VFC Vlaardingen

8 Min Read
De competitie opening is voor FC Binnenmaas niet goed begonnen. Het had tegen “de kwekkers” moeite om tot kansen te komen en viel er dus weinig in te brengen op de 4-1 nederlaag. VFC dat vorig seizoen knap 2e eindigde in de tweede klasse was een maatje te groot voor de promovendus.

FC Binnenmaas kon met wat kunst en vliegwerk nog wel een beetje stand houden maar een 1-0 voorsprong met de rust voor de thuisploeg was wel dik verdiend. Met veel druk naar voren en continu opkomende flanken werd het FC Binnenmaas onmogelijk gemaakt om in zijn spel te komen. Toch was er na 4 minuten een kansje voor Daan Leggedoor. Het steekballetje van de vandaag zeer sterk spelende Kris van Efferen werd door de spits uit een moeilijke hoek hard en hoog naast geschoten. Een minuut later liet de spits van de thuisploeg zich nadrukkelijk zien. De vaak ongrijpbare nummer 9 Bram van Rij kopte een van de vele voorzetten op de goal maar doelman Thijs Botterhuis wist met een mooie redding zijn doel nog schoon te houden. Vijf minuten later werd Thijs Botterhuis geholpen door de lat na weer een kopbal van de spits. Na 21 minuten was er nog een kansje voor Daan Leggedoor die werd bediend door Rik Schouten maar zijn schot was van te ver en te zacht om de doelman van VFC te verontrusten. Net voor de drinkpauze was er de beste kans voor FC Binnenmaas. Kris van Efferen stuurde Daan Leggedoor aan de zijkant weg. Zijn harde lage voorzet werd door de keeper van VFC niet goed verwerkt en kwam op de knie van de inlopende Jannick v.d. Laan. Helaas ging de bal over de goal in plaats van erin. Maar hierna bleef VFC maar doorgaan met goed voetballen en FC Binnenmaas had maar geen antwoord op de het goede spel van de thuisploeg. Het leverde VFC veel corners op die eigenlijk allemaal wel voor wat gevaar stichten. Puur omdat men veel meer lengte in de ploeg had dan FC Binnenmaas. Toch viel de eerste goal na 34 minuten na een vloeiende aanval. De sterk spelende nummer 11 en rechtsbuiten Joep Pranger bracht nog maar eens een bal voor de goal en werd nu wel feilloos in het hoekje gekopt door Bram van Rij: 1-0. Twee minuten later weer een goede kans voor de thuisploeg. Bram van Rij wurmde zich door de laatste linie van FC Binnenmaas en de bal viel voor de voeten van de meegekomen Joep Pranger, gelukkig voor FC Binnenmaas ging zijn inzet net voorlangs de goal.

Het bleef voor de ploeg van trainer Sander Fakkel gelukkig ‘maar’ 1-0 en kon er in de rust geprobeerd worden om iets te veranderen om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Martijn Terlouw bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Robin Verhoeven. Die ging met wat meer druk naar voren spelen aan de rechterkant en zo kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Het leek er ook even op dat de thuisploeg misschien wel iets teveel energie in de eerste helft had gestopt. Na precies een uur spelen kwam er een kans voor Robin Verhoeven. Hij werd goed diep gestuurd door Kris van Efferen. Maar schuin voor de goal schoot hij de bal hard in het zijnet en moest FC Binnenmaas blijven jagen op de gelijkmaker. Dit kostte natuurlijk ook veel kracht op het warme kunstgras door de late zomerzon,die nog altijd fel scheen ondanks het late aanvangstijdstip van 17:00 uur. Na 67 minuten bracht de staf van FC Binnenmaas nog aanvaller Junior van Esch voor de moegestreden en goed spelende Stijn Remmers om nog meer aanvallende druk te krijgen. Maar ook VFC bracht nieuwe energie. Uitblinker Bram van Rij ging naar de kant want ook bij hem leek de pijp een beetje leeg. FC Binnenmaas moest door de aanvallende intenties natuurlijk wel meer ruimte weggeven maar bleef nog in leven na weer een kopbal van nu Brent van Berge die gelukkig via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. Direct hierna een beste aanval van FC Binnenmaas. De zeer hardwerkende Jannick v.d. Laan stuurde Robin Verhoeven diep die met een perfecte voorzet Daan Leggedoor bediende en die bracht de gelijkmaker op het bord. Helaas voor FC Binnenmaas werd Robin Verhoeven terug gevlagd voor buitenspel. De prima leidende scheidsrechter Moussaoui nam het signaal terecht over,gezien er weinig protesten waren van de spelers van FC Binnenmaas, en ging dus de gelijkmaker niet door.Helaas viel een minuut later de wedstrijd in het slot. Na weer een corner kon de ervaren Daan Smith vrij gemakkelijk de 2-0 binnenkoppen en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Het werd ook nog 3-0 en weer na een corner. Na een kopduel viel de bal bij de tweede paal en deze werd daar hard binnengeschoten. Toch bleef FC Binnenmaas proberen om de verdiende goal gezien de tweede helft te maken en die kwam er zowaar nog ook. Na een goede aanval werd de meegekomen Jannick vd Laan net voor de zestien gevloerd zonder dat de bal in de buurt was. Ook dit had de scheidsrechter weer goed gezien. De ongelukkig spelende Rik Schouten schoot de bal hard in de hoek voor de 3-1 na 89 minuten. Maar helaas werd het laatste sprankje hoop snel door VFC weggepoetst. De ingevallen Thijs Hoogstrate kreeg vrije doorgang richting het doel van Thijs Botterhuis en bracht de eindstand van 4-1 op het scorebord. Zoals eerder vermeld een verdiende overwinning van de thuisploeg.

FC Binnenmaas dat hard werkte maar eigenlijk deze wedstrijd op alle vlakken overal iets te kort kwam, kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen HVC’10 proberen de eerste punten in deze sterke tweede klasse D te gaan pakken. HVC’10 dat dit weekend niet in actie kwam door het oneven aantal aan ploegen in deze afdeling komt dan naar Sportpark De Lange Weide en de aftrap zal weer gebruikelijk om 14.30 uur zijn. Er zullen dan ook veel meer supporters zijn die de geel groene brigade komen aanmoedigen dan op dit late tijdstip bij het wel zeer gastvrije VFC.