Spannende seizoensopener: Botlek – Strijen eindigt in 3-3

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen stond Strijen tegenover een oude bekende, Botlek, in Spijkenisse. Beide teams waren vastberaden om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen, wat resulteerde in een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen.

Strijen begon sterk en kwam op voorsprong door een doelpunt van Calvin Vermaas. Het spel ging heen en weer, maar een fantastische redding van keeper Thijs Roobol zorgde ervoor dat Strijen met een 0-1 voorsprong de rust inging.

In de tweede helft startte Botlek sterker. Na het vroegtijdig wisselen van Kay Berghout, kon Botlek keeper Thijs passeren en de stand gelijk trekken: 1-1. Strijen raakte even van slag en door een miscommunicatie in de verdediging kon Botlek zelfs de 2-1 maken.

Strijen toonde echter veerkracht. Een mooie dieptepass van Thijmen van Heeswijk viel perfect achter de Botlekse verdediging, waarna Calvin Vermaas zijn tweede doelpunt maakte: 2-2. Strijen kreeg opnieuw vertrouwen en in de 80e minuut scoorde captain Romik van Driel de 2-3 na een sterke combinatie. De winst leek binnen handbereik, maar in de 85e minuut scoorde Botlek vanuit een buitenspelpositie de gelijkmaker: 3-3.

Gezien het spelverloop was het gelijkspel terecht en Strijen mocht tevreden zijn met het verdiende punt. Volgende week speelt Strijen thuis tegen Hekelingen om 14.30 uur.