Gemeente Hoeksche Waard en Stichting Strien graag gezien ondertekenen nieuwe uitvoeringsovereenkomst BIZ Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Ondertekening overeenkomst in de winkel van Boompjes 21 door wethouder Paul Boogaard, voorzitter Hans Huisman, penningmeester Jolanda Rijnsaard en secretaris Lyanne Kuipers. - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Op donderdag 26 september is de nieuwe uitvoeringsovereenkomst voor bedrijveninvesteringszone (BIZ) Strijen ondertekenend door wethouder Paul Boogaard en Hans Huisman, voorzitter van Stichting Strien graag gezien. De huidige overeenkomst loopt af op 31 december 2024. Door het succes van de afgelopen jaren kiezen beide partijen ervoor om de samenwerking te verlengen. Hierdoor kunnen de initiatiefnemers gezamenlijk investeren om het winkelgebied in Strijen aantrekkelijker en economisch sterker te maken.

Wethouder Paul Boogaard (economie): “Een bedrijveninvesteringszone zoals die in Strijen biedt onze ondernemers de kans om met elkaar echt het verschil te maken in hun winkelgebied. Door samen te werken, is er een aantrekkelijk en levendig centrum gecreëerd, dat zowel ondernemers als bezoekers aantrekt. Het succes van de afgelopen jaren laat zien dat de samenwerking tussen ondernemers en de gemeente loont. Met deze nieuwe overeenkomst kunnen we de positieve ontwikkelingen voortzetten en verder bouwen aan een sterke, lokale economie.”

Met de handtekening van de wethouder stemt de gemeente formeel in met de uitvoering van extra activiteiten die de aantrekkingskracht en het vestigingsklimaat van het centrum van Strijen vergroten. Of deze plannen doorgaan, hangt af van een akkoord van de gemeenteraad en een draagvlakmeting onder lokale ondernemers. Als de uitkomsten positief zijn, gaat BIZ Strijen per 1 januari 2025 verder aan de slag voor de komende 5 jaar.

Wat is een bedrijveninvesteringszone?

Een bedrijveninvesteringszone is een afgebakend gebied, denk aan een bedrijventerrein of zoals nu een winkelgebied, waar ondernemers gezamenlijk investeren in hun omgeving. Met het voortzetten van de BIZ ontstaat betere samenwerking tussen ondernemers onderling en tussen ondernemers en gemeente. Ondernemers die in de BIZ actief zijn, betalen een jaarlijkse bijdrage. Met dit geld worden activiteiten en projecten gefinancierd die bijdragen aan de uitstraling van het gebied.

Stichting Strien graag gezien wil de aankleding van het winkelgebied verbeteren. Zo moeten bloemen, verlichting en vlaggen straks gaan zorgen voor meer sfeer in het centrum. Ook het uitbreiden van het aantal evenementen en het beter promoten van het winkelgebied, zijn wensen van de stichting.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren