Filmvertoning Porgy and Bess in ’t Huys te Hoecke in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Zorgwaard

Hoeksche Waard – Gezellig een middag uit in de Hoeksche Waard? Samen met je man/vrouw, vriend/vriendin, of alleen, om nieuwe contacten te leggen? Humanitas Interessebank organiseert samen met De Huiskamer van de Wijk en de Bibliotheek Hoeksche Waard een filmmiddag. Op donderdag 17 oktober wordt in Zomerplein Huiskamer van de Wijk in Puttershoek de film Porgy and Bess vertoond.

Porgy is een kreupele man die leeft in het desolate stadje Catfish Row. Hij is verliefd op Bess, een mooie maar drugsverslaafde vrouw. Bess wordt desalniettemin door meerdere mannen geadoreerd, waaronder Crown. Als Crown een vriend van Bess vermoord slaat hij op de vlucht. Na een picknick op het onbewoonde eiland Kittiwah Island, waaraan vrijwel alle bewoners van Catfish Row deelnemen, komt Crown, die zich daar schuil hield, tevoorschijn. Niemand weet wat er staat te gebeuren als Crown terugkeert.

Porgy and Bess is een Amerikaanse muziekfilm uit 1959 onder regie van Otto Preminger. De film is gebaseerd op de gelijknamige opera uit 1935 van de Amerikaanse componist George Gershwin. De hoofdrollen worden vertolkt door Sidney Poitier, Dorothy Dandrigde en Sammy Davis jr.

De film wordt vertoond op donderdag 17 oktober van 13.30 tot 16.00 uur in Zomerplein Huiskamer van de Wijk in Puttershoek. In de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.

Graag vooraf aanmelden bij de Interessebank van Humanitas via e-mail: [email protected].

Zomerplein Huiskamer van de Wijk | Zomerplein 15 | Puttershoek | 17 oktober 2024 | 13.30 uur tot 16.00 uur | toegang € 5,00 inclusief koffie of thee | Betaling aan de zaal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren