Heinenoord onderuit in knotsgek duel tegen Spartaan’20

6 Min Read

In een zeer vermakelijke wedstrijd met kansen over en weer verloor Heinenoord geflatteerd met 4-1 van mede-promovendus Spartaan’20. Het duel golfde van begin tot eind op en neer. Spartaan hanteerde veelvuldig de lange bal, terwijl de Noord gevaarlijk werd vanuit de omschakeling.

Eerste helft: wonderbaarlijke brilstand

In de 4e minuut kregen de Rotterdammers een vrije trap op een gevaarlijke positie, die door de Heinenoord-defensie met man en macht werd verdedigd. Kort daarna speelde Spartaan-aanvaller Nelson Bashir twee man uit op de achterlijn, maar kon geen afspeelmogelijkheid vinden voor de goal van de Noord.

Twee minuten later volgde een goede actie van Marlon Slabbekoorn, die uiteindelijk een corner opleverde. Uit de corner kreeg Sanzio Dieterich een kans met links na een gesmoord schot van Joshua Becht. Helaas spatte het schot van Sanzio op de vuisten van Spartaan-doelman Migael Essajas, die uiteindelijk zou uitblinken als de man van de wedstrijd.

In de 17e minuut kreeg Heinenoord opnieuw een grote kans toen Ramy Salem ala Mariano Bombarda wegdraaide van zijn tegenstander en de korte kruising zocht. Helaas vloog de bal een meter naast het doel. Spartaan bleef ook gevaarlijk; Bashir kreeg een kans na een foute pass van Appie Kaba, maar schoof de bal net naast de paal. Kort daarna schoot Ukbe Arslan rakelings naast doordat Stephen de Waard zijn doel goed verkleinde.

De Noord kreeg vlak voor rust een vrije trap op een ideale plek voor Davy Kaptein. Zijn prachtige inzet leek in de kruising te verdwijnen, maar Essajas tikte de bal met zijn vingertoppen stijlvol uit de kruising. Het was typerend voor de eerste helft dat beide ploegen, ondanks de vele kansen, met een brilstand de kleedkamers opzochten.

Tweede helft: Strafschoppen en kansenregen

De Noord leek de wedstrijd na rust naar zich toe te trekken maar in de 52e minuut brak de wedstrijd open toen oud-Heinenoorder Ilyas Oulad-Ali met een slimme vrije trap Bashir diep stuurde. Bashir werd door twee Heinenoord-verdedigers gesandwiched in de zestien, waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Ondanks dat De Waard de goede hoek koos, schoof de spits Nathan Bernandina de bal beheerst in het zijnet: 1-0 voor Spartaan.

Heinenoord liet zich niet uit het veld slaan en bleef gevaarlijk. In de 64e minuut leverde Joshua Becht een prachtige vroege voorzet af, die op waarde werd geschat door Enrico Elderhorst. Hij tikte de bal beheerst binnen en liet Essajas kansloos: 1-1. Het spel golfde opnieuw op en neer, en direct na de aftrap moest De Waard optreden in een 1-tegen-1-situatie, waarin hij zijn doel schoon hield.

Kort daarna kreeg Sanzio Dieterich een kans toen hij werd weggestoken. Hij lobde de bal over Essajas heen, maar opnieuw zat de pink van de Spartaan-doelman ertussen en tikte de bal met zijn vingertoppen tegen de lat. Iedereen op Oldegaarde zat te wachten op de 1-2 voor de Noord maar het ging anders.

Blessure en wissel De Waard

In de 70e minuut gebeurde er iets wat een keerpunt in de wedstrijd bleek te zijn. Na een foutieve kopbal terug van Sandin Avdic, belandde Bashir wederom in een 1-op-1 situatie met De Waard. De Heinenoord-doelman sprong, zoals hij vaak doet, voor gevaar voor eigen leven in de baan van de bal, maar raakte daarbij ongelukkig de aanvaller. Terwijl Bashir ten val kwam, kreeg De Waard een knietje tegen zijn hoofd. Ondanks zijn poging om door te spelen, moest hij uiteindelijk de wedstrijd verlaten en werd hij vervangen door Yesir Sewgobind. De penalty die volgde werd opnieuw beheerst binnengeschoten door Bernandina, waarmee de stand op 2-1 kwam in de 73e minuut.

Slotoffensief faalt

Ondanks de achterstand gaf Heinenoord niet op. Binnen enkele minuten raakte Marlon Slabbekoorn de lat met een subtiele lob, maar opnieuw zat er een pink van Essajas tussen. Vervolgens werd een scrimmage voor het doel van Spartaan met kunst en vliegwerk voor de lijn weggewerkt. Kort daarna kopte Davy Kaptein, uit een perfecte hoekschop van Samet Dag, de bal van twee meter op de lat. Het had de gelijkmaker moeten zijn, maar de bal wilde er niet in.

Zoals de ongeschreven voetbalwet voorschrijft, scoorde Spartaan nog twee keer in de slotfase en maakte Bernandina zijn hattrick vooral doordat Heinenoord vergat te verdedigen. Een gelijkspel had beter gepast bij het wedstrijdbeeld, maar de Noord moest een nieuwe dreun verwerken, daar waar een punt of meer verdiend zou zijn geweest.

Punten blijven uit

Na drie competitiewedstrijden blijft Heinenoord steken op vier punten. Volgende week wacht titelkandidaat Spijkenisse, die afgelopen zaterdag met 3-1 won van VOC. Laten we hopen dat Heinenoord volgende week het net wel weet te vinden en de defensieve poorten beter gesloten houdt. Het spel van de Noord is goed en levert veel kansen op, maar de afwerking blijft een pijnpunt, terwijl de tegengoals te eenvoudig worden weggegeven.

Doelpuntenmakers:

• 52′ Nathan Bernandina (Spartaan ’20) (penalty)
  • 64′ Enrico Elderhorst (Heinenoord)
  • 73′ Nathan Bernandina (Spartaan ’20) (penalty)
  • 85′ Spartaan ’20 (Nathan Bernandina)
  • 89′ Spartaan ’20 (Swendly Albertus)

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.