College gemeente Oud-Beijerland steekt handen uit de mouwen tijdens vrijwilligersactie NLdoet

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

nldoet 2016NLdoet…het is zonder twijfel de grootste en meest succesvolle jaarlijkse vrijwilligersactie van Nederland. Opnieuw organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land NLdoet en wel op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2016. Met dit sociale initiatief laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk actieve inwoners voor de (lokale) samenleving zijn. Evenals voorgaande jaren steekt het Oud-Beijerlandse college van burgemeester en wethouders de handen uit de mouwen. En dat in de meest letterlijke betekenis! Het college gaat namelijk vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur aan de slag bij jongerencentrum Bij Frits.

Spotlights

Met NLdoet zet het Oranje Fonds de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De jaarlijkse stijging van het aantal vrijwilligers dat meedoet, bewijst het succes van NLdoet. Vorig jaar waren maar liefst 325.000 vrijwilligers actief bij ruim 8.600 klussen. Een recordaantal, zo laat het Oranje Fonds triomfantelijk weten. Voor dit jaar staat de teller al op 9.240 klussen die geklaard gaan worden.

 

Programma

Om 14.00 uur melden de collegeleden zich verwachtingsvol bij het jongerencentrum, Steenenstraat 24. Op het programma staat het geheel schuren en opnieuw in de beits zetten van de buiten loungeset. Het is duidelijk: burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland hoeven zich vrijdag 11 maart in ieder geval geen moment te vervelen. Bovendien zijn de weersvooruitzichten – ook niet onbelangrijk voor een buitenklus – zeer goed.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren