Echtpaar Moerkerken uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

IMG_7325OUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Moerkerken is dinsdag 15 maart 2016 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het is dan namelijk 65 jaar geleden dat de heer J. (Jan) Moerkerken (90) en mevrouw M. (Gré) Moerkerken-van Prooijen (90) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 12 oktober 1925 in Sassenheim. De wieg van de bruid stond op 10 maart 1926 aan de Blaaksendijk. Burgemeester Klaas Tigelaar brengt het jubilerende briljanten bruidspaar dinsdag 15 maart een felicitatiebezoek en overhandigt hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Hoeksche Waard

Hoewel het kersverse bruidspaar zich aanvankelijk vestigde in Sassenheim – waar de bruidegom werkte – bleek de aantrekkingskracht van de Hoeksche Waard onweerstaanbaar. Vandaar dat zij al snel naar Oud-Beijerland verhuisden.

Werk

De heer Moerkerken verdiende zijn dagelijks brood als drukker. Eerst bij De Gruyter in Sassenheim en later achtereenvolgens bij Hoogwerf en Van As. Bij drukkerij Van As was hij de meeste jaren, tot aan zijn vervroegde pensionering, in dienst.

Vele jaren deed Jan Moerkerken met groot genoegen, naast zijn werk bij de drukkerij, ook veel voor de kerk als ouderling.

Mevrouw Moerkerken heeft altijd voor het huishouden en de kinderen gezorgd.

Kinderen

Het echtpaar Moerkerken kreeg zeven kinderen, waarvan de oudste helaas op zeer jonge leeftijd is overleden. Daarnaast is de familie uitgebreid met twaalf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Zij genieten hier met volle teugen van. iervGroot voordeel is dat vijf van de zes kinderen ook in Oud-Beijerland wonen.

Sociale media

Dat het echtpaar zich op hoge leeftijd nog bekwaamde in het omgaan met en gebruik van facebook, internet en e-mail had een minder leuke reden. Vanwege de ziekte ALS is mevrouw Moerkerken namelijk meer aan huis gebonden. Via de computer onderhouden ze hun sociale contacten en blijven zij op de hoogte van alles wat er gebeurt in hun woonplaats Oud-Beijerland, in hun kerkelijke gemeente De Open Hof en bij familie, vrienden en kennissen.

Als het weer het maar enigszins toelaat, stapt de bruidegom op de fiets. Voor fietstochten van zo’n 25 tot 30 kilometer door de Hoeksche Waard draait hij, ondanks zijn zeer hoge leeftijd, zijn hand niet voor om.

Daarnaast zorgt hij met grote toewijding en liefde voor zijn vrouw. En als hij eens wat vergeet, dan helpt zijn vrouw hem daar liefdevol aan te herinneren. “Maar”, zo vertelt hun dochter, “dat doen ze al 65 jaar. Met heel veel liefde met elkaar leven en voor elkaar zorgen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren