Oude Tol in Oud-Beijerland krijgt hek om zwemmen te ontmoedigen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Schermafbeelding 2016-04-15 om 13.14.15OUD-BEIJERLAND – Eind 2015 stemde de gemeenteraad van Oud-Beijerland in met een motie om met de Provincie Zuid-Holland, Omgevingsdienst Midden-Holland en Rijkswaterstaat te komen tot een plan om zwemmen bij de Oude Tol opnieuw mogelijk te maken. “Dit jaar is het nog niet gelukt om de veiligheid van zwemmers in het Spui te kunnen garanderen. De voorbereidingstijd was nog te kort”, zegt wethouder Van Waveren. “Daarom is besloten om begin mei – bij aanvang van het zwemseizoen – een hek te plaatsen bij de Oude Tol om zwemmen zwaar te ontmoedigen; zeg  maar tegen te gaan.”

Hek

Het hek komt aan de rand van het talud te staan en loopt vanaf de boothelling tot en met het rechterstrandje. “Deze tijdelijke maatregel zorgt ervoor dat het zwemmen bij de Oude Tol eigenlijk wordt tegen gegaan. Het college wil de veiligheid van inwoners niet in gevaar brengen.”

Eén jaar

Het is de bedoeling dat deze maatregel in principe voor één jaar is. Van Waveren: “Hoewel het plaatsen van een hek op dit moment het beste is, vind ik het vervelend dat het college dit besluit moet nemen. We hebben daarom gekozen voor een maatregel die ongedaan te maken is. Als er dan volgend jaar een plan ligt om op een veilige manier te kunnen zwemmen bij de Oude Tol, kan het hek zo weer verwijderd worden.”

Het maken van een plan om veilig zwemmen mogelijk te maken, is een uitdaging. “Omdat de afstand tot de vaargeul klein is, moeten we iets heel slims bedenken. Daarover hebben we gesprekken met alle betrokken partijen.”

Geen zwemverbod

Omdat er een hek wordt geplaatst, is een zwemverbod dit jaar niet nodig. “Zwemmen bij de Oude Tol is nog steeds niet veilig. De stroming is te sterk en verraderlijk in de zwemzone, er is weinig afstand tot de vaargeul en er zijn plotselinge diepteverschillen in de waterbodem.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren