Korfballers Ventura Sport pakken de winst in Delft

20101014_korfbal_zaal_9117BDBD500081A8C12579E500718427_14DELFT – De ploeg uit Strijen heeft zich weer gemengd in de strijd voor de 2e plek, door te winnen van de nog ongeslagen koploper Paal Centraal. In Delft won de ploeg van trainer Arthur Buitendijk met 16-17.

Na een matige start moest Ventura Sport aan een inhaalrace beginnen, in tegenstelling begon Paal Centraal namelijk wel goed aan de wedstrijd en kwam 5-0 voor. Via een 5-2 kwam de koploper op een 7-2 voorsprong, en speelde en scoorde erg makkelijk. Ondanks veel passfouten kwam Ventura Sport langzaam terug in de wedstrijd naar 7-6. De rust werd behaald met een 11-8 tussenstand in het voordeel van Paal Centraal.

In de rust werden er goede afspraken gemaakt om de tegenstander beter te bestrijden. Ventura Sport speelde een uitstekende 2e helft, al snel kwam het langszij bij 11-11. En kantelde de wedstrijd in het voordeel van de strijenaren, tot 13-13 ging het nog gelijk op. Echter nam Ventura Sport een tussensprint naar 13-17. Het verschil was hiermee gemaakt, waarna de koploper nog wel 3 keer wist te scoren, maar echt spannend werd het niet meer. Wat resulteerde in de 16-17 eindstand.

Door de uitslagen die gunstig waren, mengt de ploeg van trainer Arthur Buitendijk zich weer in de strijd om de 2e plek. Op de gedeelde 2e plek staan op dit moment maar liefst 3 ploegen (Ado, Vlaardingen en Nexus) en 2 punten daarachter staat Ventura Sport. Het programma is gunstig en Ventura Sport heeft het in eigen handen of het veldseizoen nog een spannend einde kent. Beginnend met komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager ’t Capproen uit Hellevoetsluis. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanders 6, Lennert Leunis 4, Annemieke Leunis 3, Arnold in’t Veld/Siebe Buitendijk/Marlissa Seton en Naidja van Aelst ieder 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.