Echtpaar Edel uit Oud-Beijerland ( oprichters Boekhandel Edel ) 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

65-jarig-bruidspaar-Edel-GoudswaardOUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Edel is dinsdag 10 mei 2016 een wel heel feestelijke en gedenkwaardige dag… het is dan namelijk 65 jaar geleden dat de heer C. (Kees) Edel (89) en mevrouw K. (Kitty) Edel-Goudswaard (87) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 20 maart 1927 in Oud-Beijerland. De wieg van de bruid stond op 20 oktober 1928 in Zuid-Beijerland. Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het jubilerende diamanten bruidspaar vandaag een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Evacuatie

Toegegeven, de afstand tussen de twee ‘Beijerlanden’ was niet zo groot, maar het is maar de vraag of Kees Edel en Kitty Goudswaard elkaar ontmoet hadden zonder de evacuatietijd van 1944. In die tijd werd namelijk een deel van de Zuid-Beijerlandse inwoners geëvacueerd naar Oud-Beijerland. Zo werd de evacuatie voor beiden een gebeurtenis met verstrekkende gevolgen.

Boekhandel

De carrière van de heer Edel is zonder meer veelzijdig te noemen. Zo was hij vijf jaar bakker en daarna drie jaar militair, waarvan ruim twee jaar in voormalig Nederlands-Indië. Na afloop van zijn diensttijd trad hij in dienst bij drukkerij Van As in Oud-Beijerland om na 24 jaar een eigen zaak te beginnen: boekhandel Edel. Een bedrijf dat door de jaren heen een begrip werd in Oud-Beijerland en omstreken. Mevrouw Edel runde het gezin – voorwaar geen kleinigheid met zeven kinderen – en hielp haar man waar zij kon.

Kinderen

Het echtpaar Edel kreeg zeven kinderen en daarnaast is de familie uitgebreid met vijftien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Hobby’s

De bruidegom houdt zich graag bezig met het verzamelen van munten en postzegels. De bruid houdt van borduren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren