Groen licht voor forse investeringen vernieuwing onderwijsgebouwen in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Na het college stemde ook de gemeenteraad van Oud-Beijerland op dinsdagavond 10 mei 2016 unaniem in met het voorstel om de komende vijf jaar ruim 12 miljoen euro te investeren in onderwijshuisvesting in Oud-Beijerland.

De schoolbesturen ACIS, CSG De Waard en stichting OVO nemen bijna 2,5 miljoen euro van deze investering voor hun rekening. Het plan, dat het college en de schoolbesturen samen hebben opgesteld, voorziet in zowel nieuwbouw als renovatie van de diverse schoolgebouwen. Nu de gemeenteraad met de plannen heeft ingestemd, kunnen de voorbereidingen starten voor uitvoering van de ambitieuze plannen.

Impuls

Met de plannen voor nieuwbouw en renovatie geven gemeente Oud-Beijerland en de schoolbesturen een forse impuls aan onderwijshuisvesting – en daarmee aan kwalitatief goed onderwijs –  in Oud-Beijerland. Ook wordt hiermee de leegstand in leslokalen beperkt en wordt ruimte behouden voor voorzieningen zoals de kinderopvang en buitenschoolse opvang. De investeringen zijn niet alleen belangrijk voor inwoners van Oud-Beijerland. Vanuit de hele Hoeksche Waard gaan leerlingen dagelijks naar Oud-Beijerland voor onderwijs.

Complimenten

Het gemeentebestuur is blij dat de plannen voor nieuwbouw en renovatie in nauwe samenwerking met de schoolbesturen tot stand zijn gekomen. De gemeenteraad voegde hier nog aan toe dat zij de plannen van harte ondersteunen en lof uitspreken voor de wijze waarop de komende jaren geïnvesteerd wordt in onderwijsgebouwen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren