Studenten Erasmus Universiteit doen onderzoek naar mogelijke fusering Hoeksche Waardse gemeenten

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

imageHoeksche Waard – Er bestaat een reële kans dat de gemeenten Korendijk, Cromstrijen, Strijen, Binnenmaas en Oud-Beijerland worden samengevoegd tot één gemeente. Onze gemeenteraden vertegenwoordigen gelukkig onze stem, maar zijn verdeeld over de gemeentelijke herindeling.

De gemeente Oud-Beijerland stemt unaniem voor een fusie van alle vijf de gemeenten, terwijl gemeente Korendijk juist voorstander is van een intensievere samenwerking. Ook de gemeenteraad van Strijen heeft voor een fusie gestemd, terwijl de gemeenteraden uit de gemeenten Cromstrijen en Binnenmaas voor een intensievere samenwerking kozen.

De vraag is: Wat vindt u en wat doet dit met uw vertrouwen in de lokale politiek? Bent u voldoende hierover geïnformeerd? Bent u inwoner van één van de vijf Hoeksche Waardse gemeenten? Ga dan naar www.stemHW.nl en geef uw mening.

Wij Rodney Blok en Twan van der Burgh zijn masterstudenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en zullen uw gegevens vertrouwelijk en anoniem verwerken. De uitkomsten van dit onderzoek zullen hopelijk bijdragen aan de democratische keuze ten aanzien van de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren