Eerste thuiswedstrijd voor ZV Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Archief foto van het Zwembad in Strijen

ZwembadApollo_Pagina_2STRIJEN – Voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen stond het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie op het programma. Zwemvereniging Strijen ging zaterdag 1 oktober de strijd aan tegen ZVS (’s-Gravendeel), RWS (Rotterdam) en SG-HGA (Hardinxveld-Giessendam) en de Stelle (Stellendam).

Een week eerder bij de Regiocompetitie waar de tegenstand behoorlijk zwaar is werd er slechts 1 medaille mee naar huis genomen. Paul Notenboom pakte brons op de 100 meter vlinderslag in Alblasserdam. Tijdens de Nationale Zwemcompetitie lukte het beter om in de prijzen te zwemmen voor ZV Strijen. In een gezellig en volgepakt thuisbad werden er maar liefst 17 medailles gewonnen.

Op het eerste individuele nummer van het programma, de 200 meter vrije slag pakte Liesbeth Hooghwerff plaats 1 en Sanne Zoeter plaats 2, dus goud en zilver. Later in de wedstrijd behaalden deze dames ook op 100 meter vlinderslag in dezelfde volgorde goud en zilver. Kevin Poiesz kon op de 50 meter vlinderslag beslag leggen op zilver. Femke de Vreede en Naomi Veldhoen eindigden respectievelijk op plaats 2 en plaats 3 bij de 100 meter schoolslag. Frances de Visser was goed voor goud op de 50 meter vlinderslag. De volgende die in de prijzen wist te zwemmen voor ZV Strijen was Fleur de Baat, zilver op de 50 meter rugslag. Brons was er voor Sam Beer op de 50 meter schoolslag en op de 100 meter wisselslag. Kevin Poiesz pakte ook nog een tweede medaille deze middag, brons op de 100 meter vrije slag. Ook Naomi Veldhoen pakte een tweede medaille, zilver op de 50 meter vrije slag, net achter Anouk van der Beek die goud pakte op deze afstand. Frances de Visser mocht een tweede gouden medaille mee naar huis nemen nadat ze de 100 meter rugslag wist te winnen. Op de 50 meter vlinderslag pakte Christian Schenk brons en Sanne van Meijeren behaalde op de 50 meter schoolslag zilver. Naast de gewonnen prijzen werden er 15 persoonlijke records gezwommen en verbeterde Liesbeth Hooghwerff het clubrecord op de 200 meter vrije slag.

De eerstvolgende wedstrijd is het eerste deel van het LAC (Lange Afstand Circuit) op zaterdag 15 oktober 2016 in Rozenburg.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren