NSVV wint streekderby van FC Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

dsc_3909MAASDAM – Oktober startte met de voor NSVV tweede Hoeksche Waardse derby; tegenstander was nu  FC Binnenmaas. Twee seizoenen geleden ontmoetten de clubs elkaar voor de laatste maal. De thuisclub was toen de sterkste. Het verschil met nu is, dat beide clubs een klasse hoger spelen.

Het werd een wedstrijd, die bijzonder leuk was om naar te kijken en die veel situaties voor beide doelen opleverden. De thuisclub zette direct de nodige accenten en het was in de tweede minuut Danny Maijers, die goed de ruimte werd ingestuurd, maar zijn vlammende schot ging net naast. Het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Eerst soleerde Jeroen Voshart door de verdediging, maar zijn actie leek op niets uit te lopen, maar NSVV veroverde de bal terug en Sjoerd Hofstede werd goed de ruimte ingestuurd en passeerde doelman Bart de Keijzer met een droge schuiver; 0 – 1.

Binnenmaas probeerde terug te slaan en na een kwartier kreeg Danny Maijers een goede pass vanuit het middenveld en hij bediende Jorian den Otter, maar deze schoot voor open doel over. Kort hierop moest Melvin Kruijthof handelend optreden en dat zou niet de laatste keer zijn.

Na 26 minuten stuurde Sjoerd Hofstede Kelvin van der Giesen de ruimte in en hij passeerde de keeper, maar hij kwam niet goed uit om de bal in het net te leggen en hij werd naar de buitenkant gedreven.

Kort hierop speelde Sjoerd Hofstede Kelvin van der Giesen opnieuw vrij, maar nu kon doelman Bart de Keijzer met zijn voet redding brengen.

Kort voor de pauze ontfutselde Sjoerd van de Pers de bal en trok de bal voor op Yordi Molendijk, maar gelukkig voor de Numansdorpers kon hij de bal niet goed op zijn hoofd nemen.

Na de thee tapte Binnenmaas uit een ander vat en liet merken, dat het niet bij de pakken neer ging zitten. Zo vuurde Sven Post een schitterend schot af, maar met een fabelachtige redding  tikte Melvin Kruijthof de bal uit het doel.

Aan de andere kant kreeg Kelvin van der Giesen en goede kans na een mooie steekpass van Michel Bol, maar ook nu redde Bart de Keijzer. De verkregen hoekschop leverde niets op. Na 53 minuten kwam dan toch de gelijkmaker. Een aanval van NSVV werd onderbroken en razendsnel kwam de thuisclub er uit. Met drie tikken kwam de bal voor de vrijstaande Jorian den Otter, die de Numansdorpse goalie kansloos liet; 1 – 1.

De thuisclub wilde meer en duwde NSVV in de verdediging en het kreeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zo zagen we een fraaie solo van Riando Vrutaal over een half veld, maar zijn inzet ging over en naast. Zo schoot Sven Post naast en moest Arjan van Gurp de bal van de voet van Danny Maijers halen om een doelpunt te voorkomen.

Zo langzamerhand begon NSVV in de touwen te hangen en als de gelijke stand gehandhaafd kon worden, zou men tevreden zijn. Maar zie, vrouwe Fortuna lachte NSVV toe, want bij een tegenstoot belandde de bal op de rechterflank en de voorzet werd door Hatim Oucherif fraai ingekopt en ineens was NSVV weer aan de winnende hand; 1 – 2.

In het slotoffensief kwam NSVV goed weg, met name toen Arjan van Gurp de bal verkeerd op zijn voet kreeg en in eigen doel leek te gaan scoren, maar ook nu dacht Melvin Kruijthof daar anders over en met een onmogelijke redding zorgde hij er voor, dat de punten naar Numansdorp mee gingen.

Door deze overwinning is NSVV naar de tweede plaats opgerukt. Volgende week treed het aan tegen lijstaanvoerder Heerjansdam, een club, die tot nu alles met ruim verschil gewonnen heeft; kortom  een echte topper dus.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Nijssen (65e Marco van Daalen), Yoeron van der Ree, Marco Mann, Kjetil Mol (71e Hatim Oucherif), Roderick Bekker, Arjan van Gurp, Michel Bol, Kelvin van der Giesen, Sjoerd Hofstede, Jeroen Voshart

Ruststand:         0 – 1
Eindstand:         1 – 2

Scoreverloop:
  7e min.               0 – 1        Sjoerd Hofstede
53e min.               1 – 1        Jorian den Otter
81e min.               1 – 2        Hatim Oucherif


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren