Piershil en Nieuwenhoorn delen de punten

foto-pr-piershil-nieiwenhoornPIERSHIL – Het eerste competitieduel ooit tussen Piershil en Nieuwenhoorn eindigde na een 0-0 ruststand in een 1-1 puntendeling. Hierdoor blijft Piershil zonder thuiszege, Nieuwenhoorn heeft nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Richard Verhoeven ging thuis bijna weer kopje onder, net als eerder tegen Pelikaan. ,,Toch een verdiend puntje gehaald. We gaven niet op, er had zelfs nog meer ingezeten”, zo blikte de trainer terug. In een gelijkopgaand duel waren in de eerste helft alleen wat kansjes te noteren voor Joost Both namens de thuisclub en Brian Smits voor de bezoekers. Nieuwenhoorn won vorige week met 8-2 van Papendrecht, tegen Piershil waren de kansen schaars voor de ploeg van trainer Steef Buijs.

In de tweede helft veranderde dat beeld, beide teams namen meer risico en voor de toeschouwers viel er plotseling veel te genieten. Mogelijkheden over en weer, Bestebreur tikte de grootste kans net naast. In de slotfase profiteerden de bezoekers bijna van een lange blessurebehandeling van Joost Both, Regillio van Buuren kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken. Na tachtig minuten scoorde diezelfde speler toch, hij werkte een vrije trap bij de tweede paal naar binnen: 0-1. De aan herstel werkende Sjoerd Singor werd ingebracht als stormram, met succes. Eerst bediende hij Alex van Dijk op maat (1-1), op aangeven van Van Dijk maakte hij zelf bijna de winnende treffer. Ook Loek Visser was daar nog dichtbij, terwijl Jordy Braber namens de bezoekers de paal raakte in de laatste minuut.