Strijen begon te gemakzuchtig

vvstrijen_logo-kruizenZWALBLASSERDAM – Op bezoek bij het met 0 punten onderaan staande in de 2e klasse D Alblasserdam kreeg Strijen bijna de deksel op de neus door veel te gemakzuchtig de zaken aan te pakken en het bij de rust met 2-0 achterstond.In de 30e minuut mocht Maarten de Zeeuw vanaf de penaltystip raak schieten, nadat Aaron Peres Maria de opgekomen verdediger Edar Salomao binnen de beruchte lijnen pootje lichtte en op slag van rust scoorde Youri Groenendijk na een flipperkast situatie voor het Strijense doel, waarbij de bal voor zijn voeten belandde en hij rigoureus de bal tegen de touwen joeg. Keeper Siggy Schutte had tot dat moment nauwelijks in aktie hoeven te komen.

Na de rust schoot Strijen fel uit de startblokken en kon Karam Bensedjed na voorbereidend werk van aanvoerder Kevin Theuns de aansluitingstreffer aantekenen: 2-1. Nadat Strijen door het oog van de naald kroop toen Jaimy Bravenboer op de lat kopte wist Rolf de Man in de 62e minuut de gelijkamker aan te tekenen nadat een doorgekopte bal van Karam Bensedjed keeper Siggy Schutte uit positie bracht, waardoor de Strijense verdediger de bal in het lege doel kon schieten.Strijen voelde dat er meer mogelijk was, maar kansen van Nigel Schaken, Joran Maliepaard, Karam Bensedjed en Kevin Theuns werden niet verzilverd. In de slotfase moest keeper Natoe dos Santos met een prima redding voorkomen dat Strijen puntloos naar de Hoeksche Waard zou terugkeren.