Vijf Hoeksche Waardse gemeenten stellen Innovatiebudget beschikbaar

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

samen-meer-hoeksche-waardHOEKSCHE WAARD – De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard hebben gezamenlijk een budget beschikbaar gesteld voor innovatie in de zorg voor kwetsbare burgers. Dat wil zeggen dat er geld vrij is gemaakt voor vernieuwende ideeën en werkwijzen, die er toe leiden dat mensen langer actief deel kunnen nemen aan de samenleving. De gemeenten willen met dit Innovatiebudget zorgaanbieders, instellingen en inwoners stimuleren om vernieuwende ideeën/werkwijzen te realiseren.

Ideeën 

Om in aanmerking te komen voor het Innovatiebudget moet het idee een bewuste verandering zijn, waardoor de werkwijze en/of kwaliteit van de zorg/ondersteuning verbetert. Wij kijken onder andere naar de wijze waarop gewerkt wordt aan het versterken van de eigen kracht van mensen en hoe het deelname aan de samenleving stimuleert. Belangrijk is ook in hoeverre het plan gericht is op preventie, waardoor andere (zwaardere) zorg niet of minder nodig is. De voorzieningen moeten er voor zorgen dat iemand langer zelfstandig kan blijven wonen en/of actief kan blijven deelnemen aan de samenleving.

Aanvragen innovatiebudget Iedereen (burgers, welzijnsorganisaties, zorgaanbieders etc.) komt voor een bijdrage uit het Innovatiebudget in aanmerking komen. De ingediende plannen moeten dit jaar geïnitieerd zijn of worden én moeten voldoen aan een aantal doelstellingen, zoals het uitdragen van de eigen kracht-benadering, het hebben van een preventieve werking en een regionaal karakter.

Beoordeling aanvragen Voor de beoordeling van de aanvragen wordt geen maximum bedrag per innovatie gehanteerd, maar wordt naar de inhoud van de aanvraag gekeken.

Meer informatie Meer informatie en de aanvraagformulieren vindt u op www.samenmeerHoekscheWaard.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren