5 punten voor korfballers van Ventura Sport

cuwxa6ewcaanrpzSTRIJEN – Afgelopen week heeft Ventura Sport maar liefst 3 wedstrijden gespeeld, hierin werd bijna de volle buit gehaald. Na een overwinning tegen Blauw Wit uit Kloetinge (12-15), volgde woensdag een spannende wedstrijd tegen Dijkvogels uit Maasdijk (11-11). De week werd afgelopen zaterdag afgesloten met een uitwedstrijd tegen Nikantes uit Hoogvliet. Deze wedstrijd werd met 9-13 gewonnen door de ploeg van trainer Arthur Buitendijk.

Ventura Sport startte matig tegen Nikantes, misschien toch een stukje onderschatting daar de ploeg uit Hoogvliet een van de mindere ploegen is in deze poule. Na 20 minuten spelen stond Ventura Sport met 4-2 achter, waarbij het van geluk mag spreken dat Nikantes op deze stand een strafworp miste. Het liep niet en Ventura Sport had moeite met het zware achterverdedigen van de Hoogvlie-tenaren.  Desondanks kwam Ventura Sport wel steeds beter in het spel en via een 5-3 tussenstand werd de rust bereikt met 6-5.

In de rust werd er besproken om rustig te blijven en goed te kijken naar de oplossing tegen het lastige spel van Nikantes. Ventura Sport kwam langszij en maakt bij een 7-7 tussenstand duidelijk wie de betere ploeg was. Via een goede tussensprint liep de ploeg van trainer Arthur Buitendijk weg naar 7-13. Ventura Sport was veel beter dan de thuisploeg, echter had het ruim 30 minuten lastig. In de resterende 8 minuten wist Nikantes nog 2 keer te scoren, waardoor de eindstand van 9-13 op het scorebord kwam.

Al met al een drukke week met 3 wedstrijden waarbij bijna de maximale score werd behaald. Hieruit blijkt van Ventura Sport wel degelijk stappen heeft gemaakt ten opzichte van vorig seizoen, met name verdedigend word de druk hoog gehouden. Mede hierdoor heeft Ventura Sport nu 10 punten uit 6 wedstrijden en nestelt het zich op de 2e plek op de ranglijst. A.s. zaterdag staat de topper tegen Seolto op het programma, de koploper is nog ongeslagen en weet de wedstrijden met groot gemak te winnen. Wellicht is Ventura Sport in staat om meer tegenstand te bieden, waardoor het een spannende wedstrijd wordt. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Arco Dalm/Siebe Buitendijk 3, Jonah Sanderse/Lennert Leunis/Annemiek Leunis 2 en Naidja van Aelst 1