Wereldrecord braakballen pluizen neergezet op 1300 prooidieren!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

14606413_1805492243037848_1323946392512277137_nNUMANSDORP – Tijdens de jeugdnatuurdag in het Natuur landschap centrum in Numansdorp op 8 oktober werd op initiatief van Merijn van den Hoogenhoff een wereldrecord neergezet in een geheel nieuwe discipline.

“Ik denk dat het al een jaar of vijf geleden is dat ik bedacht “het zou toch leuk zijn om eens een record te zetten met braakbalpluizen” Dat idee verdween weer en kwam weer terug. Tot ik begin dit jaar (enigszins onder druk) besloot dat het er nu maar van moest komen.
Maar……. Wat voor record ….. 24 uur pluizen?

Nee niet haalbaar een heleboel prooien in een korte tijd. Ja dat zou wel kunnen.
En dus ging de molen in mijn hoofd draaien. Uiteindelijk zou de poging ondernomen gaan worden op de jeugdnatuurdag van Hoekschewaards Landschap. Deze dag leent zich voor zo’n poging, omdat je dan educatie, plezier (kinderen mogen ook mee doen) en wetenschap met elkaar kunt combineren.

Gelukkig bleken een behoorlijk aantal mensen bereid om mij met het behalen van dit record te helpen, want alleen is wel een hele grote uitdaging. En zo werd het zaterdagmorgen 8 oktober 2016. Om 10 uur precies gingen we van start met eerst maar eens een voorraad prooidieren pluizen. Want de prooidieren (voornamelijk muizen) zitten verpakt in een braakbal. En geloof me daar komen ze niet vanzelf uit lopen. Tegen halfelf kon er begonnen worden met determineren (het op naam brengen van de prooidieren). Meer dan 15 volwassenen en misschien wel 80 kinderen hebben mee geplozen. En om klokslag twee uur kwam de 1000ste muis op het beeldscherm in de tabel. In vier uur hadden we het weten te klaren! 250 prooidieren per uur.

Maar omdat nog lang niet alle kinderen hun braakballetje hadden geplozen, gingen we door tot halfvier. Toen waren we op en konden we na 1300 prooidieren geen piep of pap meer zeggen.Het was een geweldige dag met als resultaat een record waar andere zich aan kunnen gaan meten. Ik wens ze succes.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren