Samen dementie vriendelijk in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

logo-fbHOEKSCHE WAARD – Dementie wordt volksziekte nummer 1. De ziekte treft één op de vijf mensen in Nederland, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard besteden daarom een week lang, van 14 t/m 18 november, extra aandacht aan dementie.

Er zijn verschillende bijeenkomsten voor inwoners, ook in Binnenmaas, over geheugenverlies en advies. Iedereen is welkom, van ouderen en hun familieleden tot de ‘gewone’ inwoner en de kassière bij de supermarkt. 

  • Maandag 14 november, van 19.00 uur tot 21.30 uur: ‘De weg kwijt in Puttershoek?!’ Locatie: Huys te Hoecke, Zomerplein 15.
  • Vrijdag 18 november, van 14.00 tot 15.00 uur: muzikale afsluiting van de ‘dementieweek’ Locatie: Het Odensehuis, Jan Tooropstraat 6 in Oud-Beijerland.

Inwoners die actief bij willen dragen aan een dementievriendelijke samenleving, kunnen zich aanmelden op www.samendementievriendelijk.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren