Bloemen voor jubilerende marktkooplieden in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Zo af en toe kom je ze tegen… mensen die kans zien om zonder blikken of blozen een koelkast aan een Eskimo te verkopen. Grote kans dat je dan te maken hebt met een marktkoopman of -vrouw! Even divers als leeftijd en geslacht zijn de producten die ze aan de ‘man’ brengen. Maar één ding hebben allen met elkaar gemeen: ze praten én verkopen de sterren van de hemel.

De weekmarkt in Oud-Beijerland vormt daarop natuurlijk geen uitzondering. Voor de marktkooplieden lijkt woensdag 9 november 2016 een gewone marktdag te worden. Dit verandert met de komst van wethouder Harry van Waveren, wiens gezicht schuilgaat achter drie grote boeketten, bestemd voor drie jubilarissen. Samen goed voor ruim 75 jaar weekmarkt Oud-Beijerland. En dát verdient een bloemetje!  

 

Jubilarissen

Vandaar dat wethouder Van Waveren, vergezeld door marktmeester Hajo Ratsma, de drie jubilerende marktkooplieden in het zonnetje (nou ja, figuurlijk dan, want helaas regent het pijpenstelen) wil zetten.  Als eerste zijn Johan en Wieny Machielse aan de beurt. Met hun koopwaar (ondermode en nachtkleding) zijn zij maar liefst al 27 jaar te vinden op de markt in Oud-Beijerland. Verrast nemen zij de bloemen en een Hoeksche Waards pakket (streekproducten) in ontvangst.

Ook zijn buurman, Michael van Blits Fashion, valt deze eer te beurt. Al 25 jaar lang brengt hij op woensdag in Oud-Beijerland damesmode aan de ‘man’. Ook voor hem bloemen en een pakket met Hoeksche Waardse streekproducten.

Tot slot zijn er ook bloemen voor Lucien van Drunen die ook al 25 jaar met veel plezier zijn stoffenkraam bemand. Inmiddels heeft zich ook een aantal collega’s aangesloten bij het gezelschap. Het geschater is niet van de lucht.  Het is duidelijk: de onderlinge sfeer op de markt is goed!    

Sprakeloos

Overigens was wethouder Harry getuige van een bijzondere gebeurtenis. Want zeg nu zelf: waar en wanneer kom je een ‘sprakeloze’ marktkoopman tegen? Woensdag 9 november in Oud-Beijerland dus. Al was het wel van hele korte tijd.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren