Brandweer in ‘s-Gravendeel heeft vannacht een persoon uit een woning gered die vol rook stond.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

logo_brandweer_zhz_jpeg‘s-Gravendeel – Dat het brandweervak onvoorspelbaar is, kwam de brandweer van ‘s-Gravendeel vannacht achter. 

Rond de klok van twee uur wordt de ploeg gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Sas in ‘s-Gravendeel. Een bewoner ruikt een open haard lucht en ziet rook van het dak komen bij de buurvrouw. Met deze dagen van kou is het goed mogelijk dat er iemand in de wijk zijn open haard aan heeft staan en dat de rook van het dak van de CV ketel komt.. 

Bijna ter plaatsen in de wijk Schuilingen roept de meldkamer op. De brandweer mag opschalen naar prio 1. Een aanrijdende politie eenheid van Politie Hoeksche Waard is reeds ter plaatse en meld rookontwikkeling uit de deur en dat de bewoonster nog binnen is.

Ondertussen is de brandweer ook ter plaatse en gaan de manschappen direct over op actie. Binnen treft de brandweer een kleine maar hevige brand aan die direct afgeblust wordt. Verderop in de woning treffen zij de bewoonster aan die via een alternatieve vluchtroute in veiligheid wordt gebracht en over wordt gedragen aan de toegesnelde ambulance van Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid

Hierna is de woning geventileerd en over gedragen aan Stichting Salvage die de schade verder gaat afhandelen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren