Extra cheque van 20 mille bovenop buitenverblijf Hospice Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

qphoto-1527Zuid-Beijerland – Hanneke van Kooten heeft donderdagavond 24 november in een bomvolle Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland bij volslagen verrassing een cheque gepresenteerd van € 20.500 voor het Hospice Hoeksche Waard. Het is het onverwachte overschot van een grote benefietactie die zij dit voorjaar organiseerde vanuit haar titel Zakenvrouw Hoeksche Waard 2016. Al eerder maakte zij bekend dat het streefbedrag van € 10.000 voor het bouwen van een buitenverblijf voor terminaal zieken bij het hospice was behaald. “Dat gaf mij zo’n voldoening en energie dat ik de actie hebt voortgezet. Ik wilde er een nóg groter succes van maken,” aldus de Hoekschewaardse zakenvrouw. Die aanpak lukte. ‘Buiten leven in de laatste fase’ werd zo’n groot succes dat ook al de bestrating, de aanleg van elektriciteit, warmtestralers en een tuinset worden bekostigd. Daar bovenop volgde dus ook nog eens de grote verrassingscheque.

Donderdagavond droeg Hanneke van Kooten het buitenverblijf officieel over aan Els Pitt en Mark van Dijk van het hospice. Dat gebeurde op het podium van de grote feestzaal, in het bijzijn van een kleine tweehonderd sponsors, vrienden, relaties, bestuursleden en vrijwilligers van het hospice. Vooral die laatste groep werd door de Hoekschewaardse zakenvrouw geëerd met een gedicht en cadeaus. “Zonder de liefdevolle aandacht van deze mensen zou het hospice niet kunnen functioneren,” sprak zij de tientallen vrijwilligers toe.

Inmiddels is het buitenverblijf, dat in de tuin van het hospice is gebouwd, al in gebruik geweest. Hanneke heeft een foto ontvangen van een gast die met bed en al naar het nieuwe bouwwerk werd gereden en zo kon genieten van de warme najaarszon, enkele weken geleden. “Zo ontroerend. Dat is in feite waarvoor wij het hier met ons allen hebben gedaan. Geef uzelf daarvoor maar eens een applaus,” spoorde zij de zaal aan. Zowel Els Pitt als bestuurder Mark van Dijk roemde de inzet van de zakenvrouw, die haar titel vooral wilde inzetten voor een mooi maatschappelijk doel. Zij verrasten Hanneke van Kooten met bloemen en een bronzen beeldje.

De officiële overdracht werd verricht met de overhandiging van een grote gouden sleutel en een naambordje voor het buitenverblijf, dat ‘Buitenleven’ wordt genoemd. Het extra geldbedrag wordt gebruikt voor aanpassingen en verbeteringen aan het interieur en de keuken van het hospice.

Foto Qphoto


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren