NSVV speelt gelijk bij DCV

dcvuit-625x381Krimpen aan den IJssel – Een onbekende tegenstander was vandaag de opponent van NSVV. DCV was tot voor een paar jaar een vereniging die zijn wedstrijden op zondag speelde. Het zou op deze koude zaterdagavond een taaie tegenstander blijken. Want met hun fysieke spel maakten de Krimpenaren het NSVV lastig.

In het begin leek het daar niet op. De Numansdorpers namen het initiatief en Sjoerd Hofstede werd in die fase ten onrechte wegens buitenspel, vanuit een kansrijke positie, teruggefloten. Met uitvallen probeerden de gastheren tot succes te komen. Johan van Wageningen schoot in die fase bij zo’n uitval over. Verder leek er niets aan de hand. Maar dat was schijn, want na 17 minuten schoot de thuisclub de bal toch maar mooi in het mandje. Een hoekschop werd gespeeld naar een medespeler op de rand van het strafschopgebied, die de bal speelde op de inkomende Mark de Borst en hij schoot de bal langs Melvin Kruijthof; 1 – 0.

DCV kreeg hierdoor vleugels en het probeerde de voorsprong uit te breiden en het kreeg enige goede mogelijkheden, maar zij waren niet in staat zichzelf te belonen. De beste kans kreeg Johan van Wageningen, die door mocht van de scheidsrechter, ondanks het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van NSVV, maar hij schoot de bal over het doel. Ook Patrick Groen deed van zich spreken, maar zijn fraaie omhaal ging over.

In de tweede helft begon NSVV overdonderend. Binnen twee minuten kregen de Hoeksche Waarders drie mogelijkheden. Sjoerd Hofstede schoot vanuit een moeilijke situatie in een moeilijke hoek, maar doelman Luthart kon er nog een hand achter krijgen. Kort hierop kreeg NSVV een hoekschop waaruit Marco Mann de bal inkopte, maar weer voorkwam de keeper een doelpunt door de bal over te tikken. Natuurlijk had de thuisclub bij uitvallen nog wat kansen, maar NSVV bepaalde het spel. Toch viel de gelijkmaker nog onverwacht. In de 73e minuut gaf Marco van Daalen vanaf de zijlijn een voorzet, met de bedoeling dat iemand de bal in het doel zou werken. Maar van beide teams zag niemand kans de bal te toucheren en dus ging de bal met een fraaie boot in het Krimpense doel en dus was de stand weer in evenwicht; 1 – 1.

In de 83e minuut gebeurde er iets raars. Kjetil Mol beging een overtreding op zijn tegenstander en werd terecht geel voorgehouden. Volgens scheidsrechter Post was dat zijn tweede gele kaart en werd hij dus van het veld gestuurd. Het was echter niet Kjetil Mol, maar Yoeron van der Ree die in de 55e minuut de eerste gele ‘Mol’ kaart had gekregen. Hierdoor zond de scheidrechter dus onterecht een NSVV speler naar de kleedkamer.

Na dit voorval waren er nog kansen voor Mitchel Louwerens en Sjoerd Hofstede, maar DCV kon de inzetten nog verwerken. In de slotfase probeerde de thuisclub alsnog de zaak te forceren, maar ook dit offensief leverde geen succes op, waardoor de wedstrijd eindigde met een gelijke stand.

Door de resultaten van vandaag waren Heerjansdam, Piershil en Pelikaan de winnaars, wat betreft de kopgroep. En juist Pelikaan is volgende week de tegenstander van NSVV. In Zwijndrecht zal er om 15.00 uur worden afgetrapt.