SV Piershil onttroont koploper BVCB

foto-pr-bvcb-piershilBERGSCHENHOEK – Piershil is er in geslaagd om koploper BVCB te onttronen, 0-1 winst na 0-0 halverwege. Door de eerste thuisnederlaag van de ploeg uit Bergschenhoek is Heerjansdam de nieuwe lijstaanvoerder, de Piershillenaars volgen op een punt afstand. Het gehavende team van de bezoekers bleef overeind, de kracht van de reservebank bewees zijn waarde. ,,Het staat als een huis, we geven weinig weg”, zo verklaarde trainer Verhoeven het succes van zijn ploeg. Terwijl het publiek werd verwend op gratis versgebakken oliebollen had de koploper moeite om een bres te slaan in de Piershilse defensie. De 0-0 ruststand was logisch, ook omdat de bezoekers door afwezigheid van Bestebreur en van Dijk aanvallend beduidend minder gevaar konden stichten dan gebruikelijk.

Na tien minuten in de tweede helft kopte Jan Jaspers bij de eerste paal een corner van Geert Bakker langs doelman Van der Molen: 0-1. Pas in de slotfase kreeg Patrick Korpel nog een kans, voor de rest was het aftellen geblazen wat de Piershillenaars betreft. Doelman Peter Konings redde op schoten van Blom en Verweij, ook een gevaarlijke kopbal tikte hij behendig over de lat. Het eindsignaal van de sterk leidende arbiter Idrissi Chiour klonk als muziek in de oren, trainer Richard Verhoeven was meer dan tevreden: ,,BVCB heeft een goede ploeg. We hebben als team hard moeten werken voor dit resultaat”.

De enige goal uit het duel BVCB 1 – Piershil 1 van zaterdag 26 november 2016, gescoord door jan Jaspers. Speciaal voor iedereen die naar die helikopter stond te gluren…. (West II, 2D, Uitslag: 0-1)