Wethouder van Leenen reikt glastassen uit in supermarkt Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

15259198_1380708601953785_5036249055395616652_oOUD-BEIJERLAND – Met het uitreiken van de ‘glastas’ aan bezoekers van Albert Heijn onderstreepte wethouder Piet van Leenen dinsdagmiddag het belang van glasscheiding. Onder de veelzeggende titel ‘Glas in ’t Bakkie’ maakt een promotieteam van stichting Nedvang (Nederland van Afval naar Grondstof) een speciale glastour door onder meer de Hoeksche Waard om glasscheiding onder de aandacht te brengen. 

Bijna veertig jaar – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. De RAD Hoeksche Waard heeft begin dit jaar het tarievensysteem Goed Scheiden Loont ingevoerd, waarbij men betaalt per keer dat restafval wordt aangeboden. Dit stimuleert onze inwoners om afval te scheiden. Dat heeft ook de sorteerproef uit april 2016 uitgewezen. Toen is gemiddeld nog 5 kilo per inwoner per jaar aangetroffen. In 2015 was dit gemiddeld 10 kilo per inwoner per jaar. Glas kan eindeloos worden hergebruikt zonder zijn kwaliteit te verliezen! Daarom willen we met deze campagne het scheiden van glazen verpakkingen weer bij de mensen onder de aandacht brengen.

De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nu nog makkelijker. ’100% recyclebaar, 100% in de glasbak’ is de pay-off van de campagne. Kortom, moest vroeger het glas eerst schoongemaakt worden, nu mogen de restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren