Culturele seniorenactiviteit Welzijn Hoeksche Waard blijkt succes : ‘Duiven’ werken toe naar musicalpremière

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

BINNENMAAS – Maanden achter elkaar urenlang repeteren met een gelegenheidscast, samen zingen, acteren, lief en leed delen, maar vooral veel lol hebben in de aanloop naar wat geweldige uitvoeringen van een opmerkelijk musicalinitiatief moeten worden.

Wat in april van dit jaar begon met een inloopavond voor een nieuw cultureel initiatief voor 55+’ers van Welzijn Hoeksche Waard, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol project dat de climax nadert. Op 10 en 11 februari strijkt de cast van de musical ‘Er zit een duif op het dak’ neer in cultureel centrum De Drie Lelies in Puttershoek om twee spetterende optredens te geven. Daarna volgt nog een mini-tournee langs zorgcentra waarbij de musical, die zich afspeelt in de levendige (verzonnen) seniorenhof Bloemhof, nog enkele malen zal worden opgevoerd.

Initiatiefneemster Thamar van der Poel, combinatiefunctionaris van Welzijn Hoeksche Waard, verbaast zich er regelmatig over welke vlucht haar idee heeft genomen om Hoeksche Waardse senioren voor een musical bij elkaar te brengen : “Iedere deelnemer werkt zo enthousiast mee. Iedereen heeft zijn eigen aandeel in het geheel en dat is zo mooi om te zien. Daarbij merkt iedereen dat het enorm leeft in de gemeenschap, dat maakt het bijzonder!”, vertelt Thamar van der Poel.

Zij nam Tineke van Zalinge van het Theatercollectief Hoeksche Waard in de arm, die een oorspronkelijke musical met originele dialogen en bestaande liedjes schreef, waarin verhaald wordt over de gebeurtenissen in de levendige Bloemhof waar niets is wat het lijkt. Zangcoach Marian Meeusen scherpte de vocale kwaliteiten van de cast aan, theatermaakster Alexis Bloemen van Stichting Maniacs Theaterproducties trad aan als regisseur van de musical met acteurs en actrices die nauwelijks ervaring hadden met het meedraaien in een dergelijke productie.

In de afgelopen maanden ontstond een geweldige groepsdynamiek binnen de Hoeksche Duiven, zoals de (gelegenheids)cast inmiddels – met een eigen website www.hoekscheduiven.nl  die gesponsord is door de website Hoeksch Nieuws – door het leven gaat. The Point, het jongerencentrum in Puttershoek waar vanaf mei de zang- en acteerrepetities plaatsvonden, werd ingeruild voor een zelfstandig gearrangeerde oefenruimte. In die ruimte werkten verschillende leden van de cast aan het vervaardigen van het decor. Thamar van der Poel: ”Wij mochten via een deelnemer in een deelnemer van de Duiven in deze locatie, nu hebben we de ruimte om luidkeels te zingen, te dansen en in het decor te repeteren.”

Naast het instuderen van de teksten en liedjes, het kiezen en soms vervaardigen van kostuums en rekwisieten wordt sinds kort ook met danscoach Arianne Vermeulen gewerkt om nog een extra facet aan de voorstelling toe te voegen. Afgelopen zaterdag bracht de cast tijdens de Vrijwilligersdag van Welzijn Hoeksche Waard en de gemeente Binnenmaas in De Drie Lelies al enkele liedjes uit ‘Er zit een duif op het dak’ ten gehoor. Die ‘generale repetitie’ werd met enthousiasme ontvangen door de ruim 250 aanwezigen én wethouder Arie Mol van de gemeente Binnenmaas, die de bijzonderheid van het initiatief nog even benadrukte.

Nog een kleine twee maanden resteren voordat de première is. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop via de website www.hoekscheduiven.nl. Daar staat ook meer te lezen over de achtergronden van het project, de cast en de opbouw van de voorstelling in de afgelopen maanden. U kunt eventueel ook contact opnemen met Welzijn Hoeksche Waard via 0887308960 of via [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren