UPDATE: Ingezonden brief: WATER(SCHAP)SNOOD in Strijensas – Instanties wijzen naar elkaar. Dit is kostenverhogend.

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

UPDATE: Nadat dit bericht op de website www.strijen.info en www.hoekschnieuws.nl kwam is de bewoner na een uur gebeld dat ze begin januari een kolk gaan plaatsen zodat het water weer weg kan lopen

Prachtig en rustig wonen aan de sluis van Strijensas.

Mijn vrienden zeggen vaak: “Wat wonen jullie toch fijn en rustig beneden aan de sluis van  Strijensas.”Ja, we kunnen dan wel de auto niet voor de deur parkeren, maar ook andere kunnen dit niet. Dat geeft een soort van vakantie gevoel, met de boot voor aan de tuin voor de sluis. Van niemand last.

Van niemand?

Wij hebben de laatste periode alleen maar last van instanties die niet met elkaar communiceren, geen besluiten nemen en elkaar alleen maar de bal toespelen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat met name het waterschap onbereikbaar is, zelfs voor een goedwillende ambtenaar van de gemeente.

Om ons huis te bereiken moeten we de sluistrap aflopen. We wonen onderaan de dijk waar bij veel regenval het tegelpad onderloopt en alles verzakt. De oplossing ligt voor het oprapen: maak een kolk met een afvoer richting de vliet waar we aan wonen. Dat zou een prima oplossing zijn, aldus de gemeente en het waterschap. Na vele meldingen en inspecties van en aan beide partijen begint het ambtelijke spel.

Wie is verantwoordelijk voor de uitvoering of wie gaat dit betalen? De gemeente zegt, de grond is van het waterschap, we zullen ze berichten. Het waterschap zegt, misschien is het wel van ons maar valt het onderhoud onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente lacht het weg en zegt, we zullen nog eens contact met het waterschap opnemen via een mailtje.

Het is redelijk eenvoudig te bedenken dat dit spel van pingpongen heel veel tijd en dus geld kost en dat wij als burgers hier helemaal niets mee opschieten, laat staan dat er een oplossing komt. De kosten voor het plaatsten van een kolk met afvoer zijn waarschijnlijk minder dan de kosten van dit pingpongspel.

Of hebben beide partijen helemaal geen boodschap aan mij als burger? Je gaat dit wel denken nu ze sinds 12 december 2016 onze toegang naar ons huis gewoon hebben afgesloten omdat er gewerkt wordt aan de sluis, zie foto.

Aangekondigde werkzaamheden bij de sluis van Strijensas moeten gebeuren, prima. Maar dat wil toch niet zeggen dat ze de trap naar ons huis moeten blokkeren, hindernissen moeten plaatsen zodat je in het donker eenvoudig je nek breekt. Ik spreek de uitvoerders er op aan: “Waarom geen bouwverlichting voor de avond en nacht?” “Dat zou misschien wel eens een goed idee kunnen zijn,” zegt de uitvoeder, “maar waar haal ik die lampen vandaan?”

Ik ben bang dat dit soort van problemen nooit gaan veranderen. Waarschijnlijk herkent de lezer dit en houden we het disfunctionerende systeem gewoon in stand en bekostigen we dit van onze belasting euro’s.

Koos Remmel bewoner aan de Buitendijk in Strijensas


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren