Ongelukkige bekernederlaag Strijen bij Hellevoetsluis

HELLEVOETSLUIS – Als afsluiting van het jaar speelde de Strijense PG Security Equipment equipe tegen Hellevoetsluis, dat eveneens uitkomt in de 2e klasse D,voor de KNVB-beker. In de competitie werd het 1-3 in het voordeel van de mannen van Erwin de Koning en ook ditmaal werd het een enerverend potje onder leiding van de jonge scheidsrechter I. Virancikil, die vooral in de tweede helft zijn handen vol had aan het duel tussen twee ploegen die tot het laatste fluitsignaal vol voor de winst gingen. Bij Strijen debuteerde de Colombiaan Cristian Plazas Carillo verdienstelijk. Deze 28 jarige speler is dit najaar in Strijen komen wonen en toonde in het tweede elftal een aanwinst te zijn voor de Strijense kanaries. Door blessures en vakanties stonden tevens Jeroen van Dam en Pascal Burger weer in de basis.

Vanaf de aftrap ontspon zich een aantrekkelijk schouwspel en was Karam Bensedjed op aangeven van Aaron Peres Maria dichtbij de openingstreffer; zijn schot eindigde echter op de paal, waarna uit de tegenaanval Hellevoetsluis op voorsprong kwam toen een vrije trap van Onur Furuncu in de korte hoek in het doel verdween langs de verraste keeper Natoe dos Santos, die in de 21e minuut ongelukkig aan de basis stond van de 2-0. Na een onderbreking buiten het strafschopgebied trachtte hij Ken Luyendijk te passeren. Luyendijk wist hem echter de bal aan de zijlijn te ontfutselen, waarna hij de bal met een fraaie boog in het Strijense doel deponeerde. In de 34e minuut kwam Strijen na een fraaie aanval op 2-1 toen Aaron Peres Maria zjjn maatje Karam Bensedjed in stelling bracht, die met een schot strak in de hoek de aansluitingstreffer aantekende.

Vlak na de rust kwam Strijen zelfs op gelijke hoogte na een strafschop, toegekend nadat Aaron Peres Maria was gevloerd binnen de beruchte lijnen, die door Desi Sanderse benut werd. Aansluitend eiste keeper Nigel de Waard de hoofdrol voor zich op door scoringskansen van Karam Bensedjed en Sharlton Sambo te elimineren, maar ook voor het Strijense doel kwamen gevaarlijke situaties voor, hoofdzakelijk door de sterke Charlo Hassell. Nadat de Hellevoetse grensrechter wegens aanmerkingen mocht vertrekken en Ken Luyendijk na zijn 2e gele kaart de kleedkamer op moest zoeken zette Strijen aan om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar toch was het Hellevoetsluis dat aan het langste eind trok. Terwijl Pascal Burger geblesseerd op de rand van het strafschopgebied lag werd het spel niet stil gelegd en belandde de inzet van Victor Hartog via het been van een Strijense verdediger met een fraaie boog over keeper dos Santos in het Strijense doel. Met twee fraaie reddingen wist Nigel de Waard zijn doel schoon te houden; eerst werkte hij de inzet van de doorgebroken Sharlton Sambo tot hoekschop en in de slotminuut voorkwam hij de strafschoppenserie door met een fraaie save de inzet van Aaron Peres Maria onschadelijk te maken.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.