Uitslag AD Oliebollentest in de Hoeksche Waard, Bakkerij Brokking – Jumbo ’s – Gravendeel scoort het beste, Bakkerij Voordijk het slechtst

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Hoeksche Waard – Het Algemeen Dagblad publiceerde vandaag de AD Oliebollen test. Hoe scoren de bakkers en oliebollenkramen dit jaar in de Hoeksche Waard als het gaat om de oer-Hollandse oliebol? 

De slechtst scorende Oliebollen bakker in de Hoeksche Waard is Bakkerij Voordijk uit Oud-Beijerland . De hoogst scorende is Bakkerij Brokking in de Jumbo in ‘s-Gravendeel die wel weer buiten de Hoeksche Waard bakken daar op volgend Zoete Lekkernijen die met een kraam staan bij Tuin Wereld Oud-Beijerland. Uiteraard zijn dit momentopname’s een slecht scorende kan inmiddels wel weer goed zijn

Hieronder een overzicht van de resultaten in de Hoeksche Waard. Het volledige overzicht kan je hier bekijken op de website van het AD.

Bakkerij Brokking – Jumbo s’Gravendeel

Kerkstraat 37, s’Gravendeel

CategorieTop 10
Prijs per stuk: €1,00
Aanbieding in: 
Gewicht (gram): 93,6
Vet in %: 14,8

Oud-winnaar Brokking vecht zich terug aan de top. Heerlijke krokante korst, goed gevuld. Mooie smaakaccenten. Hoe goed de bol is, merk je als je hem op hebt. Je wilt er nog één.

Eindcijfer: 9,5

nevenvestiging (bakker heeft meerdere filialen. De oliebollen zijn gekocht in andere vestiging)

Zoete Lekkernijen

Plaats op ranglijst: 37

Beneden Oostdijk 64, Oud-Beijerland

Categorie(Ruim) Voldoende
Prijs per stuk: €0,90
Aanbieding in:  
Gewicht (gram): 89,6
Vet in %: 9,2

Dorus de Boeck heeft het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in cursussen en apparatuur. Dat levert een smakelijke oliebol op. Prima adres voor wie niet zelf wil bakken.

Eindcijfer: 7,5

Echte Bakker De Koning

Plaats op ranglijst: 43

Oranjeplein 14 , Puttershoek

Categorie(Ruim) Voldoende
Prijs per stuk: €1,00
Aanbieding in: 6 voor 5,00
Gewicht (gram): 103,3
Vet in %: 9,9

Een keurige oliebol die best lekker weg eet. Sommigen vinden de appel iets te overheersend, anderen hebben daar geen moeite mee. Een tikkeltje aan de droge kant. Geen probleem. 

Eindcijfer: 7

Bakkerij Boender

Plaats op ranglijst: 109

Kerkstraat 31B, Nieuw-Beijerland

CategorieOnvoldoende
Prijs per stuk: €0,90
Aanbieding in:  
Gewicht (gram): 89,3
Vet in %: 10,1

Meer vulling geeft vanzelf ook meer smaak en daar ontbreekt het nu een beetje aan. Met relatief weinig extra inspanning is een veel betere oliebol te maken. Probeer maar eens. 

Eindcijfer: 5

Bakker Voordijk

Plaats op ranglijst: 122

Molendijk 42, Oud-Beijerland, Ook verkoop in Strijen bij Bakker in de Kerkstraat en aan diverse supermarkten in de Hoeksche Waard.

Categorie(Zeer) slecht
Prijs per stuk: €0,75
Aanbieding in: 6 voor 3,75
Gewicht (gram): 88,7
Vet in %: 10,2

Voordijk begaat een doodzonde: de oliebollen zijn niet gaar en de buitenkant is veel te hard. Of zoals iemand schrijft: ‘Een steen gevuld met plakdeeg.’ Uithuilen en opnieuw beginnen.

Eindcijfer: 4,5


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren