Hét Kindzorgcentrum Educto verhuist naar basisschool De Hoeksteen in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Op 2 januari 2017 opent hét Kindzorgcentrum Educto de deuren van een vestiging in basisschool De Hoeksteen in Oud-Beijerland. De vestiging was voorheen te vinden in basisschool De Zevensprong, maar verhuist aan het einde van dit jaar. De nieuwe vestiging heeft een geheel nieuw uiterlijk. De officiële opening vindt plaats op 19 januari om 16:00 uur.

De vestiging van hét Kindzorgcentrum Educto is per 1 januari te vinden in basisschool De Hoeksteen aan de Zilvermeeuw 2. Educto kiest bewust voor vestigingen in scholen. Zo blijft de zorg dicht bij het kind en wordt een laagdrempelige en kindvriendelijke oplossing geboden. De vestiging is niet alleen toegankelijk voor kinderen en ouders van de betreffende school, maar bedient de hele regio. In de nieuwe vestiging zullen in de nabije toekomst ook bijeenkomsten voor ouders worden georganiseerd, gericht op specifieke onderwerpen.

Hét Kindzorgcentrum Educto in Oud-Beijerland staat per januari 2017 onder leiding van coördinator Rianne Biezepol. Rianne heeft een brede ervaring op het gebied van leer- en ontwikkelproblemen bij kinderen. Een team van ervaren specialisten vanuit de diverse Educto labels Leestalent, Taalreis, Studieus, Rekenlicht, Taal- en Kernlabyrint ondersteunt haar om ouders te helpen passende oplossingen voor hun kind te vinden

Hét Kindzorgcentrum Educto opereert momenteel vanuit 13 vestigingen, waar in totaal 125 psychologen, orthopedagogen, logopedisten en remedial teachers zorg bieden aan kinderen met leerobstakels. Zij doen dit direct of middels een zorgarrangement in samenwerking met een school.

Over hét Kindzorgcentrum Educto

Hét Kindzorgcentrum Educto staat ouders en kinderen bij met gedegen advies, begeleiding en evaluatie. Er wordt gezamenlijk uitgezocht wat de beste aanpak is voor de specifieke leer- en/of ontwikkelingsproblemen van een kind. Hét Kindzorgcentrum Educto heeft meerdere disciplines onder één dak en beschikt over kennis en expertise op de gebieden van dyslexie (Leestalent en Taallabyrint), logopedie (Taalreis), rekenproblemen en dyscalculie (Rekenlicht), taal- en leesproblemen (Taallabyrint), meer- en hoogbegaafdheid (Kernlabyrint), en leren leren voor kinderen met een leerobstakel (Studieus). Het multidisciplinaire karakter van Educto maakt het mogelijk ook ondersteuning te bieden bij meervoudige leerproblemen. Dit alles onder de hoede van een zeer betrokken coördinator, die het directe en persoonlijke aanspreekpunt is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren