Oranje Fonds doneert € 50.000,00 aan de Stichting Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

REGIO – Het Oranje Fonds heeft € 50.000,00 toegezegd aan de Stichting Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden om haar activiteiten in de eerste 3 jaar te ondersteunen en vorm te geven. De Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden is een nieuw interkerkelijk initiatief om mensen in armoede te ondersteunen met nieuwe of bijna nieuwe kleding. De Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden gaat dit voorjaar met de uitgifte van kleding starten in Hellevoetsluis.

In Hellevoetsluis gaat een uitgiftecentrum, een sorteercentrum en magazijn worden ingericht aan de Brielsestraatweg 3. De komende maanden wordt begonnen met de inrichting van het pand, het inzamelen van kleding en het werven van vrijwilligers. In de nabije toekomst wil de Kledingbank ook een uitgiftecentrum openen op Goeree Overflakkee. Met de bijdrage van het Oranje Fonds kan dit project worden gerealiseerd en zal zo snel mogelijk een begin worden gemaakt met de inrichting van de Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Als u meer informatie wilt over het werk van de Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden, kunt u onze website www.kledingbankzhe.nl bezoeken.Misschien bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij de Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden? Meldt u dan aan via ons emailadres [email protected] Voor het doneren van kleding kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06-52626999 of via het eerder genoemde emailadres.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren