2016 kerstbomen ingeleverd in de gemeente Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

BINNENMAAS – Donderdag 5 januari konden jullie je kerstboom en vuurwerkafval inleveren bij een van de zes inzamelpunten. De opbrengst: 2016 kerstbomen (25 meer dan vorig jaar), 15 volle vuurwerkafvalzakken en 15 gewone huisvuilzakken met vuurwerkafval. Een mooi resultaat van de inzamelingsactie!

Elke ingeleverde kerstboom leverde € 0,50 op. Net als vorige jaren waren vooral de jongste inwoners actief met het inzamelen én inleveren van de bomen. En dat leverde veel kids een leuk extra zakcentje op.

Het aantal kerstbomen per dorp bedroeg:
• ‘s-Gravendeel – 200 stuks
• Heinenoord – 61 stuks
• Maasdam – 105 stuks
• Mijnsheerenland – 262 stuks
• Puttershoek – 215 stuks
• Westmaas – 211 stuks

Had je 75 kerstbomen of meer verzameld, dan kon je deze laten ophalen door medewerkers van onze Buitendienst. In totaal heeft de kraanwagen verspreid over 8 locaties maar liefst 962 kerstbomen opgehaald.

In het kader van de actie ‘Nieuwjaarsvegen’ gingen veel inwoners op 1 januari de straat op om met elkaar het vuurwerkafval op te ruimen. Dit afval kon gisteren – in een speciale vuurwerkafvalzak of een gewone huisvuilzak – ook worden ingeleverd bij de zes inzamellocaties. Hiervoor werd geen vergoeding gegeven in Binnenmaas. In Strijen leverde dat 50 cent per zak op.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren